Через Telegram поширюють шкідливі програми, замасковані під техпідтримку «Резерв+»

13:38, 16 жовтня 2024
Держспецзв’язку попереджає, що у Telegram поширюють вірус під виглядом техпідтримки додатку для призовників.
Через Telegram поширюють шкідливі програми, замасковані під техпідтримку «Резерв+»
Джерело фото: 4studio.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Держспецзв’язку повідомила про поширення шкідливого ПЗ через Telegram, замаскованого під технічну підтримку додатку «Резерв+». Зафіксовано розсилку повідомлень від облікового запису @reserveplusbot, в яких пропонують встановити «спеціальне програмне забезпечення» через архів «RESERVPLUS.zip».

Урядова команда реагування CERT-UA виявила, що архів містить шкідливе ПЗ під назвою MEDUZASTEALER, яке викрадає файли користувачів.

Бот @reserveplusbot створений для імітації офіційної техпідтримки додатку «Резерв+» для призовників та військовозобов'язаних, який у травні 2024 року дійсно фігурував як контакт техпідтримки. Однак наразі цей обліковий запис використовується зловмисниками.

CERT-UA вже вжила заходів для мінімізації загрози, але громадян закликають утриматися від взаємодії з ботом @reserveplusbot та не завантажувати з нього файли.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Юрій Сіренко
    Юрій Сіренко
    голова Черкаського апеляційного суду