Україна повернула під контроль «вишки Бойка»: оприлюднили відео унікальної операції

12:33, 11 вересня 2023
Під час однієї з фаз операції відбувся бій між українськими спецпризначенцями на катерах та винищувачем ворога Су-30.
Україна повернула під контроль «вишки Бойка»: оприлюднили відео унікальної операції
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Головне управління розвідки Міноборони України повідомило, що країна повернула під контроль газові та нафтові платформи в Чорному морі між Одесою та окупованим Кримом. Ці об'єкти більш відомі під назвою «вишки Бойка».

Бурові газо- та нафтовидобувні платформи біля берегів Криму в Чорному морі були окуповані ворогом у 2015 році, а з початком повномасштабного вторгнення використовувала у військових цілях. Зокрема, як вертолітні майданчики і для розміщення засобів РЛС.

У відомстві зазначають, що провели унікальну операцію зі встановлення контролю над «Вишками Бойка». Зокрема під контроль були повернуті бурові платформи «Петро Годовалець» та «Україна», а також СПБУ «Таврида» і СПБУ «Сиваш».

Крім того, під час проведення операції спецпризначенці захопили цінні трофеї: запас вертолітних боєприпасів типу НАР, а також РЛС «Неву», яка може відстежувати рух суден у Чорному морі.

Також у ГУР додали, що під час однієї з фаз цієї операції відбувся бій між українськими спецпризначенцями на катерах та російським винищувачем Су-30. Внаслідок бою російський літак отримав ураження і змушений був відступити.

Раніше ми писали, що спецоперація української військової розвідки під кодовою назвою "Синиця" дала змогу одержати дуже важливу інформацію про авіацію противника.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду