«Росія без Путіна»: у Москві пройшли масові марші

18:30, 24 февраля 2019
У російській столиці поліція дозволила мітингувальникам принести з собою плакати.
«Росія без Путіна»: у Москві пройшли масові марші
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Росії в кількох містах відбуваються марші пам'яті Бориса Нємцова – вбитого опозиційного політика. На акції 24 лютого у Москві учасники скандують "Всіх не перестріляєш", "Імпічмент – люстрації", "Росія буде вільною", та "Україно, ми з тобою". Мітингувальники також виголошують вимоги звільнити з російських в'язниць українських полонених, повідомляють російські ЗМІ.

У російській столиці поліція дозволила мітингувальникам принести з собою плакати. Проте людей у спеціальному наметі оглядали правоохоронці та працівники управління з протидії екстремізму МВС Росії.

До демонстрантів у Москві приєдналися відомі політики і правозахисники: член окружної Ради депутатів РФ Ілля Яшин, позбавлений адвокатського статусу активіст Марк Фейгін, письменник і журналіст Дмитро Биков. На марші були присутні також роісйський опозиціонер Олексій Навальний та екс-кандидатка у президенти Росії Ксенія Собчак.

При цьому в деяких містах Росії масові марші скасували. У Нижньому Новгороді організатори змушені були відмовитися від акції через заборону влади на проведення публічних заходів у центрі міста.

Акації пам'яті опозиціонера заплановані і в Нью-Йорку, Лондоні, Парижі, Кельні, Єревані та Вашингтоні.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що керівництво Російської Федерації посилило процес прихованої мобілізації біля кордонів з Україною.

Крім того, на Приазов’ї відзначають підвищену активність російської військової авіації. Імовірно, літаки ВПС РФ здійснюють польоти з розвідувальною метою.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду