Cуд Cловачинни виправдав бізнесмена у справі про вбивство журналіста

18:45, 3 сентября 2020
Бізнесмену присудили лише грошовий штраф в розмірі 5000 євро за незаконне зберігання зброї
Cуд Cловачинни виправдав бізнесмена у справі про вбивство журналіста
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Словацький суд виправдав бізнесмена Маріанна Кочнера, який звинувачувся в замовному вбивстві журналіста Яна Куцяк і його нареченої. Про це пише видання Novinky.

Таке рішення прийняв спеціалізований кримінальний суд в місті Пезінок на засіданні в четвер. На додаток, суд також виправдав Олену Жус, яку звинувачення вважало посередником у вбивстві.

На думку суду, діяння відбулося, але не доведено, що вони обидва були причетні до вбивства.

Також на засуданні колишнього поліцейського Томаша Сабо, який доставив вбивцю на місце події, було засуджено до 25 років тюремного ув'язнення в тюрмі суворого режиму.

Самому ж Кочнеру присудили лише грошовий штраф в розмірі 5000 євро за незаконне зберігання зброї. Жус повністю виправдали.

Батьки вбитого Куцяк і його нареченої Мартіни Кушнірової після такого несподіваного вердикту були шоковані й одразу покинули зал засідань.

В обгрунтуванні рішення зазначено, що в справі про незаконне володіння зброєю і торгівлі зброєю суд взяв до уваги пом'якшувальну обставину, що Кочнер вів нормальний спосіб життя до скоєння злочину.

Як відомо, в березні 2019 року Маріану Кочнеру, одному з найбагатших бізнесменів Словаччини, висунули звинувачення в убивстві журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його нареченої Мартіни Кушнірової.

Вбивство викликало великі протести в Словаччині, після чого прем'єр-міністр Роберт Фіцо, міністр внутрішніх справ Роберт Каліняк і глава поліції Тібор Гаспар були змушені подати у відставку. На них поклали відповідальність за те, що вони не розслідували діяльність Кочнера, хоча його підозрювали у декількох злочинах, зокрема економічних.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про напад на автобус в Харківській області.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки