Данія спростила правила в'їзду для українців

18:21, 27 октября 2021
Вакцинованим не потрібно робити тест на Covid-19 та проходити самоізоляцію.
Данія спростила правила в'їзду для українців
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Уряд Данії спростив поїздки для українців. Для в'їзду до країни більше не потрібно робити тест на Covid-19 та проходити самоізоляцію після прибуття, варто лише пред’явити прикордонникам Covid-сертифікат ЄС або його еквівалент, – повідомляє пресслужба Посольства України в Данії.

Крім того, при в'їзді до Данії приймається Covid-сертифікат, зареєстрований у «Дії», який підтверджує вакцинацію від Covid-19 однією чи двома дозами вакцини, а також негативний результат тестування на Covid-19 або одужання від Covid-19.

У разі відсутності документів громадянам України потрібно зробити тест на Covid-19 протягом 24 годин після прибуття до Данії в одному з центрів тестування. Вимога щодо тестування на Covid-19 перед приїздом до Данії скасована.

Зазначається, якщо громадянин України перехворів на Covid-19, однак Covid-сертифікат відсутній, варто пред’явити медичну довідку, що підтверджує позитивний результат ПЛР-тесту на Covid-19, зробленого не менше ніж за 14 днів, але не більше ніж за рік до в’їзду в Данію. В такому випадку, робити тест на Covid-19 після прибуття в Данію непотрібно.

Якщо українець в’їжджає в Данію з країн, які вважаються країнами з «дуже високим ризиком інфікування Covid-19», необхідно підтвердити повну вакцинацію або одужання від Covid-19. Інакше – треба зробити тест на Covid-19 відразу після прибуття до Данії та самоізолюватися на 10 днів.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Норвегія та Фінляндія дозволила в'їзд вакцинованим українцям.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВщоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва