Стало відомо, хто зможе ввозити в Україну «євробляхи» без сплати мита

18:44, 22 декабря 2019
Міністерство закордонних справ ініціює дозвіл дипломатам ввозити автомобілі без сплати мита.
Стало відомо, хто зможе ввозити в Україну «євробляхи» без сплати мита
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство закордонних справ України має намір змінити деякі статті Митного кодексу, аби дозволити дипломатам, , які повертаються після багаторічної роботи в Україні, ввозити вживані автомобілі без сплати мита. Про це розповів держсекретар МЗС Андрій Заєць, передає видання «Апостроф».

За словами держсекретаря, недоотримання доходів держбюджету від сплати мита в рази менше витрат на утримання службового автопарку за кордоном.

«Ми ініціювали зміни до Митного кодексу, щоб дозволити працівникам закордонних установ, які повертаються після багаторічної роботи в Україну, ввозити вживані автомобілі без сплати мита... Ми вивчили міжнародний досвід і встановили, що така система використовується у багатьох країнах: Бельгії, Канаді, Литві , Польщі та інших - список дуже-дуже довгий. Чому потрібні ці пільги? Тому що в дійсності недоотримання доходів держбюджету від сплати мита в рази менше витрат на утримання службового автопарку за кордоном», — розповів Заєць.

Держсекретар міністерства підкреслив, що в документі визначили кілька запобіжників, які повинні нівелювати будь-який ризик зловживань цим механізмом: можуть ввозитися тільки легкові автомобілі; авто має бути придбано мінімум за 1,5 року до повернення в Україну; вартість цього автомобіля не повинна перевищувати 30% зароблених за кордоном коштів.

«Сподіваюся, що в 2020 році рішення буде прийнято», — додав Заєць.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Верховна Рада відтермінувала штрафи за нерозмитнені «євробляхи»

Також відомо, які штрафи чекали власників «євроблях».

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді