Автомобіль для великої сім’ї: на що слід звернути увагу при купівлі

21:00, 15 января 2020
Автоексперти розглянули всі їхні переваги та розповіли, як вибрати сімейний автомобіль.
Автомобіль для великої сім’ї: на що слід звернути увагу при купівлі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні важливу нішу в модельному ряду автомобільних виробників займають сімейні авто. Автоексперти розглянули всі їхні переваги та розповіли, як вибрати сімейний автомобіль.

Безпека

Подушки та ремені безпеки, надувні шторки, електронні помічники на дорозі у вигляді ABS, ESP — основа сучасного автомобіля для сім'ї.

Якщо в родині є маленька дитина, то вибирати машину потрібно з Isofix - спеціальними кріпленнями для дитячого сидіння.

Надійність

Щоб машина не підвела в дальній поїздці, вибирайте марку з історією якісних моделей. Звучить, наче універсальна порада ні про що, однак в ньому набагато більше сенсу, ніж в рекомендаціях про конкретні марки. Вивчайте форуми з відгуками реальних власників: виберіть кілька моделей, які підходять під ваші вимоги.

Комфорт

Ергономічність водійського місця: все важливе під рукою. Ідеально, якщо не потрібно відриватися від спинки сидіння, щоб вибрати потрібну функцію на панелі приладів. Гарне доповнення - мультируль з можливістю керувати системами машини одним натисненням. Чим менше Ви відволікаєтеся на машину, тим більше уваги залишається на дорогу - безпека понад усе.

Комфорт пасажирів: сімейний автомобіль повинен бути зручним для всіх. Тому слід орієнтуватися на машини з просторим заднім диваном.

Оптимальна температура: вкрай важливо, щоб в автомобілі панував комфортний мікроклімат незалежно від погоди на вулиці. Тому для сімейного користування найкращими є автомобілі з клімат-контролем (або хоча б кондиціонером). Підігрів сидінь не буде зайвим.

Місця для зберігання (бардачок, ніші, полички, відсіки). Система зберігання речей всередині автомобіля - корисна особливість. Кожен виробник так чи інакше намагається забезпечити салон відсіками для корисних речей.

Місткість багажника

Кожен день сімейного автомобіля не схожий на попередній. У купі різноманітних завдань великий багажник точно не буде зайвим. Орієнтир - 400-500 літрів корисного вантажу з можливістю складати задній ряд.

Економічність

Тут все: розмір транспортного податку, витрата палива, вартість обслуговування і ремонту.

Експерти підібрали рсписок найкраших сімейних автомобілів:

Chevrolet Traverse 2020

Найчастіше шанувальники містких і просторих «залізних коней» купують американську Chevrolet Traverse 2020. Цей позашляховик з 3,6-літровим мотором розвиває потужність до 310 кінських сил. При цьому транспортний засіб коштує порівняно недорого, менш 31 тисячі доларів, що відповідає бюджетній категорії автомашин. Срібло в ТОПі дісталося Odyssey 2020 модельного року від японської Honda. Особливо привабливе авто, завдяки двигуну ємністю в 3,5 літра і ціннику в 31,8 тисячі.

Honda Odyssey 2020

Бронзу отримала ще одна машина від Honda, Pilot 2020 може розвивати потужність 280 «коней», а вартість такої сімейної машини складе трохи більше 32,6 тисячі доларів. Майже така ж ціна і у Palisade від південнокорейської Hyundai, однак тут вже встановлено бак на 3,8 літра, а потужність двигуна дорівнює 291 кінської сили. Далі йдуть такі затребувані на ринку габаритні автомобілі, як Telluride, південнокорейської Kia, Ascent від Subaru, «американець» Chrysler Pacifica і Highlander від Toyota.

Honda Pilot 2020

Найдорожчим автомобілем у списку стала Toyota Land Cruiser останньої модифікації з вартістю в майже 86,7 тисячі доларів США. За ці гроші покупець отримує потужний і надійний кросовер з 5,7-літровим двигуном. Ще один недешевий екземпляр в списку, Expedition від Ford з подовженою колісною базою і турбодвигуном здатний видавати близько 375 кінських сил і оцінюється виробником в 54,2 тисячі. В цілому ж цінники в даному сегменті коливаються від 30 до 87 тисяч доларів США.

Ранее «Судебно-юридическая газета» сообщала, что планируют ужесточить наказание водителей за административные правонарушения.

Также мы писали о ТОП-10 б/у автомобилей, которые принесут огромные деньги своим владельцам в будущем.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки