Договір, укладений головою правління ОСББ з перевищенням кошторису, недійсний. Судова практика.

10:01, 19 января 2017
Постановою Київського апеляційного господарського суду від 22 листопада 2016 року по справі № 911/1357/16...
Договір, укладений головою правління ОСББ з перевищенням кошторису, недійсний. Судова практика.
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Постановою Київського апеляційного господарського суду від 22 листопада 2016 року по справі №911/1357/16 за результатом розгляду апеляційної скарги адвоката Тананакіна Олександра Валерійовича в інтересах одного із ОСББ м. Києва договір на поставку, монтаж і введення в експлуатацію обладнання на загальну суму 2 213 000, 00 грн, укладений між ОСББ та фізичною особою - підприємцем, визнано недійсним.

В зазначеній постанові судом встановлено, що всі дії, пов’язані із укладанням даного договору, внесенням змін до нього та здійснення платежів на його виконання були вчинені одноособово головою правління ОСББ.

Вищевказані дії було вчинено головою правління ОСББ із порушенням затвердженого кошторису, оскільки згідно з статутом ОСББ та Законом України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку», останній наділений правом розпоряджатися коштами об’єднання відповідно до затвердженого кошторису.

Враховуючи вищевикладене, колегія суддів дійшла висновку про те, що зазначений договір на поставку, монтаж і введення в експлуатацію обладнання, укладений між об'єднанням співвласників багатоквартирного будинку та фізичною особою-підприємцем, був вчинений головою правління об'єднанням співвласників багатоквартирного будинку, який не мав необхідного обсягу цивільної дієздатності, а отже вказаний правочин є таким, що не відповідає вимогам ст. 203 Цивільного кодексу України.

В силу ст. 215 Цивільного кодексу України вказана обставина є підставою для визнання недійсним вищенаведеного договору на поставку, монтаж і введення в експлуатацію обладнання.

Посилання на постанову Київського апеляційного господарського суду від 22 листопада 2016 року по справі №911/1357/16 в Єдиному державному реєстрі судових рішень http://reyestr.court.gov.ua/Review/63024993.

 

Блог отражает исключительно точку зрения автора. Текст блога не претендует на объективность и всесторонность освещения темы, о которой идет речь.

Мнение редакции «Судебно-юридической газеты» может не совпадать с точкой зрения автора. Редакция не несет ответственность за достоверность и толкование приведенной информации и выполняет исключительно роль носителя.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва