Верховній Раді пропонують змінити Митний кодекс

13:00, 10 февраля 2020
Уряд вніс законопроект №3038 «Про внесення зміни до статті 452 Митного кодексу України».
Верховній Раді пропонують змінити Митний кодекс
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабмін вніс до Верховної Ради законопроект №3038 «Про внесення зміни до статті 452 Митного кодексу України». Про це йдеться на сайті парламенту.

Відомо, що документ зареєстрували 7 лютого. Останній етап проходження проекту — переданий на розгляд керівництву. Наразі текст закону відсутній на сайті Ради.

Так, стаття 452 стосується використання інформації, що надається органам доходів і зборів.

Нинішньою редакцією кодексу передбачається, що інформація щодо обсягів експорту та імпорту конкретних видів товарів надається центральним органам виконавчої влади за їх вмотивованим запитом (одноразово) або на підставі міжвідомчих угод про інформаційний обмін (регулярно).

При цьому інформація щодо експортно-імпортних операцій конкретних суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності може надаватися лише органам досудового розслідування у зв’язку із здійсненням ними кримінального провадження, а також за письмовими вмотивованими запитами — державному уповноваженому Антимонопольного комітету та голові територіального відділення АМКУ у зв’язку з розслідуванням ними антиконкурентних узгоджених дій.

Також передбачено, що центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, надає у випадках та в порядку, встановлених законом, іншим органам, уповноваженим відповідно до закону на здійснення валютного контролю, інформацію, необхідну для здійснення такого контролю.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала, що парламент планує змінити Податковий кодекс для підвищення доступності ліків.

Також ми писали, що у Верховній Раді планують обмежити максимальний рівень зарплат у держсекторі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва