Парламент планує змінити Податковий кодекс для підвищення доступності ліків

11:33, 15 января 2020
Депутати прийняли за основу законопроект.
Парламент планує змінити Податковий кодекс для підвищення доступності ліків
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 15 січня, на пленарному засіданні Ради депутати підтримали за основу у першому читанні законопроект №2539 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підвищення доступності лікарських засобів, медичних виробів та інших товарів, які закуповуються за кошти державного бюджету, та створення умов для закупівель у сфері охорони здоров'я за кошти державного бюджету", повідомляється на сайті Ради.

За документ проголосували 278 нардепів.

Проектом пропонується передбачити нерозповсюдження низки різниць, що виникають при здійсненні фінансових операцій, на операції Закупівельної організації з безоплатного постачання (розподілу) медтоварів, придбаних такою організацією за кошти державного бюджету або кошти грантів (субгрантів) Глобального фонду.

Також планується звільнити від оподаткування податком на додану вартість операцій з ввезення на митну територію України та постачання на митній території України медтоварів, що закуповуватимуться Закупівельною організацією.

Крім того, пропонується нерозповсюдження положень податкового законодавства про необхідність нарахування компенсуючих податкових зобов’язань та пропорційне віднесення сум ПДВ до податкового кредиту на операції, звільнені від оподаткування ПДВ відповідно до цього законопроекту.

Також передбачається приведення норм Податкового кодексу у відповідність з ЗУ "Про публічні закупівлі", "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення своєчасного доступу пацієнтів до необхідних лікарських засобів і медичних виробів шляхом здійснення державних закупівель із залученням спеціалізованих організацій, які здійснюють закупівлі" тощо.

«Судово-юридична газета» веде текстову трансляцію засідання Ради 15 січня.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області