Профспілки звернулись з вимогою до Кабміну щодо законопроекту «Про працю»

16:43, 19 марта 2020
Об’єднання профспілок вимагає зупинити просування проекту закону.
Профспілки звернулись з вимогою до Кабміну щодо законопроекту «Про працю»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України надіслано на погодження в одноденний строк проект Закону України «Про працю», який відкликаний з Ради. СПО об’єднань профспілок, визнаючи необхідність реформування трудового законодавства, не погодив законопроект, оскільки він не зазнав жодних змін порівно з відкликаним, передає офіційний сайт ФПСУ.

«Нагадуємо, що неоліберальний законопроекту «Про працю» отримав негативну оцінку не лише профспілок, а й Міжнародного бюро праці, провідних національних наукових установ, закладів освіти та експертів трудового права. Законопроект отримав негативну оцінку більшості Комітетів Верховної Ради України, зокрема Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом.

З огляду на зазначене, Спільний представницький орган репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні, який представляє 7 мільйонів працівників, вимагає від Кабінету Міністрів України зупинити просування законопроекту «Про працю» як такого, що суперечить Конституції України, актам міжнародного права, ратифікованим Україною, та Директивам Європейського союзу (лист на КМУ та Мінекономіки додається)», — зазначили у ФПСУ.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Україні набули чинності нові зміни до Кодексу законів про працю.

Крім того, 4 березня з Верховної Ради було відкликано законопроект № 2708 «Про працю».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді