Рада прийняла закон щодо національної інвентаризації лісів

13:11, 2 июня 2020
Законом передбачено створення законодавчих умов впровадження в Україні національної лісової інвентаризації.
Рада прийняла закон щодо національної інвентаризації лісів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 2 червня, Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до Лісового кодексу України щодо проведення національної інвентаризації лісів» (законопроект №2379). Про це йдеться на сайті парламенту.

Законом передбачено створення законодавчих умов впровадження в Україні національної лісової інвентаризації як нової системи збору та узагальнення даних про ліси в загальнодержавному масштабі.

Внесено відповідні зміни до Лісового кодексу України, зокрема із переліку робіт, які складають лісовпорядкування, виключено інвентаризацію лісового фонду України.

Законом також доповнено Лісовий кодекс новою статтею 55-1 «Національна інвентаризація лісів», в якій визначено: зміст цього поняття та особливості її проведення; повноваження центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері лісового господарства; визначено цілі її проведення та джерела фінансування.

Згідно із Законом, «Національна інвентаризація лісів - система вибірково-статистичних обстежень лісового фонду України, спрямована на отримання обґрунтованої узагальненої інформації щодо лісів для потреб планування, у тому числі стратегічного, ведення лісового господарства, державного лісового кадастру, моніторингу лісів».

Порядок проведення національної інвентаризації лісів затверджується Кабінетом Міністрів України.

Раніше ми повідомляли, що Верховна Рада на пленарному засіданні прийняла за основу законопроект №2379. Його метою є створення законодавчих умов впровадження в Україні національної лісової інвентаризації як нової системи збору та узагальнення даних про ліси в загальнодержавному масштабі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва