Раду закликали підтримати законопроекти щодо розвитку системи примусового виконання рішень

15:27, 22 сентября 2020
До депутатів звернулась Асоціація приватних виконавців України.
Раду закликали підтримати законопроекти щодо розвитку системи примусового виконання рішень
lexinform.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Асоціація приватних виконавців України закликала народних депутатів підтримати європейський пакет законопроектів №№ 3726-3729. Відповідна заява з’явилась на Facebook-сторінці АПВУ.

«На днях в парламенті презентували держбюджет на 2021 рік з дохідною частиною в 1 трлн 71 млрд грн та запозиченнями в 702 млрд грн. Ці цифри красномовно вказують на те, що потрібно негайно проводити реформу примусового виконання судових рішень. Адже, як свідчить статистика, станом на 2019 рік в «тіні» залишаються близько 778 млрд грн. – це загальна сума нереалізованих судових рішень.

Чим краще будуть працювати виконавці, тим більше коштів отримає держбюджет, тим вищою буде довіра громадян до вітчизняної судової системи і привабливішим український бізнес-клімат для іноземних інвесторів. Найліпші умови для розвитку системи примусового виконання рішень пропонуються європейським пакетом законопроєктів №№ 3726-3729. Він створює умови для проведення комплексної сучасної реформи виконавчої сфери країни.

АПВУ закликає народних депутатів підтримати законопроєкти №№ 3726-3729 і забезпечити #правонавиконання», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що нестягнута основна винагорода приватного виконавця залишається грошовою вимогою до боржника.

Також ми публікували пояснення КЦС ВС про порядок розгляду звернень приватних/державних виконавців щодо виконання судових рішень. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва