Е-паспорт: Рада збирається внести деякі зміни

16:53, 11 ноября 2020
Автори законопроекту № 4355 вважають, що прийняття документа забезпечить можливість безперешкодного використання громадянами України е-паспорта та е-паспорта для виїзду за кордон.
Е-паспорт: Рада збирається внести деякі зміни
tsn.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Верховній Раді зареєстрували законопроект № 4355 «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», який дозволить українцям користуватися цифровими паспортами.

Наразі така можливість забезпечується експериментальним проектом, передбаченим постановою Кабміну № 278 від 15 квітня 2020 року. Він має позитивну динаміку, адже вже зараз е-паспортами в мобільному застосунку Дія користується понад 5 млн осіб. Але проект є тимчасовим, що унеможливлює використання громадянами України е-паспорта та е-паспорта для виїзду за кордон після 2021 року.

Тому команда Комітету разом з іншими народними депутатами підготувала законопроект, який закріплює на рівні закону можливість використання цифрових паспортів і визначає поняття «е-паспорт» та «е-паспорт для виїзду за кордон» шляхом внесення відповідних змін до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус».

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Мінцифри виступає за впровадження інституту електронного резидента у підприємницькій діяльності.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва