Комітет Ради підтримав законопроект Зеленського про покарання за брехню в декларації

18:18, 3 марта 2021
Комітет підтримав законопроект № 4651 щодо вдосконалення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування і рекомендував Верховній Раді прийняти його за основу.
Комітет Ради підтримав законопроект Зеленського про покарання за брехню в декларації
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань правової діяльності підтримав законопроект № 4651 щодо повернення покарання за брехню в декларації. Таке рішення прийняли на засіданні у середу, 3 березня.

Комітет підтримав законопроект Володимира Зеленського № 4651 щодо вдосконалення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування і рекомендував Верховній Раді прийняти його за основу.

Таке рішення підтримали 15 нардепів, 2 – утрималися.

Зеленський пропонує змінити статтю 366-2 ККУ (декларування недостовірної інформації).

Пропонується збільшити штрафи для тих, хто не подав декларацію, або ж збрехав у ній. Крім того, президент пропонує карати позбавленням волі і тих, хто забув подати декларацію. Наразі за неподання декларації карають штрафом або ж громадськими роботами.

Зокрема, одним із покарань за умисне внесення недостовірних відомостей до декларації може стати «обмеження волі на строк до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю - на строк до 3 років» або ж штраф.

За умисне неподання декларації також пропонують карати штрафом або «позбавленням волі на строк до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років».

Законопроект Зеленського визначено як невідкладний.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді