Рада прийняла за основу законопроект про відповідальність за брехню в деклараціях

16:28, 15 апреля 2021
Метою законопроекту є удосконалення положень законодавства, якими встановлена відповідальність за декларування недостовірної інформації та неподання суб'єктом декларування декларації.
Рада прийняла за основу законопроект про відповідальність за брехню в деклараціях
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 15 квітня, Верховна Рада прийняла за основу проект Закону4651 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України щодо вдосконалення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування".

Метою законопроекту є удосконалення положень законодавства, якими встановлена відповідальність за декларування недостовірної інформації та неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, задля їх ефективної практичної реалізації.

Законопроектом пропонується:

  • внести зміни до примітки до ст. 172-6 «Порушення вимог фінансового контролю» Кодексу України про адміністративні правопорушення  та примітки до ст. 366-2 «Декларування недостовірної інформації» Кримінального кодексу для уточнення суб’єктів відповідних правопорушень;
  • включити до переліку корупційних правопорушень склади кримінально караних діянь, передбачених ст. 366-2 Кримінального кодексу «Декларування недостовірної інформації» та ст. 366-3 Кримінального кодексу «Неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування»;
  • встановити кримінальну відповідальність за умисне внесення суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції», якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму від 500 до 2000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб або на суму понад 2000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб;
  • віднести склади кримінальних правопорушень, передбачених ст. ст. 366-2 та 366-3 Кримінального кодексу, до нетяжких злочинів.  

Раніше Рада направила в КСУ проект про зміни до Конституції, яким встановлюється порядок призначення керівників НАБУ та ДБР.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде