Рада розглядає питання про судоустрій і статус суддів, а також про внесення змін до ККУ щодо декларування неправдивої інформації, трансляція

12:41, 29 июня 2021
Також депутати розглянуть деякі закони України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України у другому читанні.
Рада розглядає питання про судоустрій і статус суддів, а також про внесення змін до ККУ щодо декларування неправдивої інформації, трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 29 червня, згідно з порядком денним, відбудеться чергове пленарне засідання п’ятої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання і позачергове, скликане у зв’язку з вимогою Президента України.

Під час чергового засідання Верховна Рада продовжить розгляд правок до законопроекту «Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України», №3711-д.

Повторно з пропозиціями Президента України планується розглянути Закон України "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України щодо вдосконалення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування", №4651.

Планується розглянути ряд проектів постанов про скасування рішень Верховної Ради про прийняття у другому читанні та в цілому проектів законів щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.

У порядку денному на цей день також проект Постанови «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів», №5659.

Ряд законопроектів планується розглянути у другому читанні, серед яких:

- «Про внесення змін до статті 4 Закону України "Про пестициди та агрохімікати" щодо ввезення пестицидів на митну територію України», №2289;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення питань організації корпоративного управління в банках та інших питань функціонування банківської системи», №4367;

- «Про платіжні послуги», №4364.


15:10 Головуючий закрив пленарне засідання.


14:59 Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко доповів рішення Комітету.

За результатами голосування проект Постанови №5659 прийнято в цілому 312 голосами.


14:54 Проект Постанови про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів №5659 доповіла народний депутат Галина Янченко.

Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко доповів рішення Комітету.


14:19 Пропозиції Президента України були поставлені на голосування і за їхніми результатами підтримані 309-ма та 316-ма голосами відповідно.

Закон 315-ма голосами прийнято в цілому з урахуванням пропозицій Президента України.


14:10 Народні депутати повторно розглядають Закон України "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України щодо вдосконалення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування" №4651 з пропозиціями Президента України.

Пропозиції доповів Міністр юстиції Денис Малюська. Він зазначив, що Президент України вважає, що прийнятий Верховною Радою України 3 червня 2021 року Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України щодо вдосконалення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» не може бути підписаний з таких підстав: 1) пропоновані Законом редакції абз. 2 примітки до ст. 366-2 Кримінального кодексу України та абз. 4 ч. 2 ст. 46 Закону України «Про запобігання корупції» у частині доповнення їх положеннями, згідно з якими відомості про об’єкти декларування, які перебувають у володінні або користуванні члена сім’ї суб’єкта декларування, зазначаються лише у тому випадку, якщо член сім’ї подав такі відомості суб’єкту декларування у будь-якому вигляді, створюють підґрунтя для штучного уникнення суб’єктами декларування належного виконання обов’язку щодо декларування об’єктів, які перебувають у володінні або користуванні членів сім’ї суб’єкта декларування, а відтак, легітимної можливості неналежного виконання вимог Закону України «Про запобігання корупції»; 2) Законом санкцію ст. 366-3 КК «Неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» доповнено покаранням у виді обмеження волі строком до двох років (пп. 10 п. 2 розділу І), що не дає можливості забезпечити належний стримуючий ефект для інших осіб та досягти мети покарання.


13:45 Після закінчення розгляду всіх правок проект Закону про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України №3711-д прийнято 293 голосами у другому читанні та в цілому з необхідними техніко-юридичними правками.

244 голосами прийнято проект Постанови про внесення змін до порядку денного п'ятої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання №4690-17.


13:31 Інші правки, на яких наполягали їх автори, не були підтримані.

Правки, на підтверджені яких наполягали народні депутати, за результатами голосування були підтримані.


13:29 За результатами голосування народні депутати 255 голосами підтримали правку №453 щодо доповнення Розділу XII Прикінцеві та перехідні положення, згідно з яким «Перший склад Конкурсної комісії розпочинає роботу за умови призначення щонайменше чотирьох членів Конкурсної комісії, з яких двоє запропоновані міжнародними та іноземними організаціями, в порядку, визначеному цим Законом. Рішення першого складу Конкурсної комісії є ухваленим, якщо за нього проголосували не менше, ніж чотири члени Конкурсної комісії, з яких двоє запропоновані міжнародними та іноземними організаціями».


12:41 Після закінчення перерви народні депутати продовжують розглядати правки до законопроекту №3711-д.


12:00 У пленарному засіданні оголошено перерву.


10:26 Народні депутати продовжують розглядати правки до підготовленого до другого читання проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України №3711-д.


10:08 З оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями виступають представники депутатських фракцій і груп.


10:05 Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив пленарне засідання.

Також «Судово-юридична газета» писала, що депутати пропонують штрафувати до 130 тисяч грн за жорстке поводження з тваринами.

Додамо, що раніше у парламенті зареєстрували проект Закону про правотворчу діяльність. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду