Рада розглядає закон про Держбюджет та зміни до Бюджетного кодексу: трансляція

12:00, 20 октября 2021
На порядку денному — низка важливих питань.
Рада розглядає закон про Держбюджет та зміни до Бюджетного кодексу: трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 20 жовтня, згідно з порядком денним, відбудеться чергове пленарне засідання шостої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання, на якому буде розглянуто у першому читанні проекти законів:

«Про внесення змін до Бюджетного кодексу України», №6062 і «Про Державний бюджет України на 2022 рік», №6000.

У другому читання планується розглянути проекти законів, серед яких:

- «Про внесення змін до деяких законів України щодо використання майна ліквідованих комунальних закладів середньої освіти у сільській місцевості», №5230;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення системи ціноутворення в будівництві автомобільних доріг загального користування», №2234;

- «Про внесення змін до Закону України "Про поштовий зв'язок"», №3821;

- «Про внесення змін до статті 46 Житлового кодексу Української РСР щодо позачергового забезпечення житлом осіб, які взяті на облік до 01 січня 1993 року та проживають у житлі тимчасового призначення», №2443;

- «Про внесення змін до деяких законів України щодо внесення відомостей про зареєстроване місце проживання громадян України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, а також оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України», №4564.

Серед законопроектів запланованих до розгляду у першому читанні:

- проект Закону «Про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо встановлення святкового дня - День Української Державності», №5864;

- проект Закону «Про внесення змін до Закону України "Про громадянство України" щодо спрощеного набуття громадянства України іноземцями та особами без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України», №5630;

- проект Закону «Про внесення змін до статті 9-2 Закону України "Про лікарські засоби" щодо державної реєстрації лікарських засобів під зобов'язання», №6121;

- проект Закону «Про порядок вирішення питань адміністративно-територіального устрою України», №4664;

- проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання праці домашніх працівників», №56955695-1.

Ще ряд законопроектів, пропонованих до розгляду у першому читанні, стосуються змін у судовій системі.

Також планується розглянути ряд проектів постанов про зміну і встановлення меж і перейменування населених пунктів.

Окрім того, у порядку денному на цей день проекти ратифікаційних законів. 


14:00 Головуючий закрив пленарне засідання.


13:49 За результатами голосування поправки, на яких наполягали їх автори, не були підтримані.

Розгляд поправок буде продовжено на наступному засіданні.


13:07 Народні депутати розглядають поправки, які пропонують врахувати депутатські фракції і групи Уряду під час підготовки законопроекту про Державний бюджет України на 2022 рік, №6000.


12:55 Після закінчення виступів головуючий поставив на голосування проект Постанови Верховної Ради «Про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2022 рік», №6000-П.

264 голосами проекти Постанови прийнято за основу.


11:51 Головуючий надав слово для виступів представникам депутатських фракцій і груп.


11:46 Голова Рахункової палати Валерій Пацкан доповів про результати експертизи проекту Державного бюджету на 2022 рік і направлені до Верховної Ради відповідні висновки. Валерій Пацкан доповів деякі з них.


11:30 Головуючий надав слово для виступу Міністру фінансів Сергію Марченку. Він зазначив, що Уряд представив Державний бюджет на 2022 рік, який мав чітку основу - це бюджет інвестицій в майбутнє. За його словами, документ був ретельно доопрацьований, були численні обговорення кошторису країни із залученням експертів, профільних асоціацій, міжнародних партнерів. Він запевнив, що за результатом цих обговорень, «ми переконалися, що бюджет на 2022 рік є цілком реальним, збалансованим».

Сергій Марченко висловив сподівання, що народні депутати підтримають головний фінансовий документ країни, а Уряд готовий його доопрацювати.

Міністр фінансів відповів на запитання народних депутатів.


11:25 Голова Комітету відповів на запитання народних депутатів.


11:05 Доповідає Голова Комітету з питань бюджету Юрій Арістов.

Юрій Арістов повідомив, що Комітет напрацював висновки і підготував до розгляду у першому читанні законопроект №6000 про Державний бюджет України на 2022 рік. При підготовці законопроекту до першого читання Комітетом з питань бюджету за участі Міністерства фінансів і Рахункової палати опрацьовано 3284 пропозиції народних депутатів і комітетів, поданих до проекту. За результатами розгляду Комітет ухвалив висновок, у якому рекомендується Верховній Раді прийняти за основу та в цілому підготовлений Комітетом з питань бюджету проект постанови Верховної Ради "Про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2022 рік", №6000-П.


11:01 Головуючий оголосив до розгляду проект Закону про Державний бюджет України на 2022 рік, №6000.


11:00 Народні депутати приступили до розгляду питань порядку денного.


10:59 Представники фракцій внесли пропозиції щодо зняття сьогодні з розгляду законопроекту про внесення змін до Бюджетного кодексу України, №6062, який потребує доопрацювання. 

290-ма голосами народні депутати підтримали пропозицію про зняття з розгляду законопроекту про внесення змін до Бюджетного кодексу України, №6062.


10:40 Після закінчення виступів із заявами двох фракцій виступили народні депутати Юлія Тимошенко, Олег Синютка і Максим Бужанський.


10:09 Головуючий надав слово для виступів з оголошеннями, повідомленнями, пропозиціями народним депутатам.


10:07 Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук відкрив пленарне засідання. 


Раніше ми писали, що новим спікером Ради обрано Руслана Стефанчука.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду