Рада прийняла Закон про здачу в оренду майна ліквідованих закладів освіти

16:44, 2 ноября 2021
Законом дозволено органам місцевого самоврядування вільно використовувати майно ліквідованих закладів загальної середньої освіти для потреб місцевої громади.
Рада прийняла Закон про здачу в оренду майна ліквідованих закладів освіти
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 2 листопада, Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо використання майна ліквідованих комунальних закладів середньої освіти у сільській місцевості». Проект Закону зареєстровано за №5230Про це повідомляє пресслужба парламенту.

Законом дозволено органам місцевого самоврядування вільно використовувати майно ліквідованих закладів загальної середньої освіти для потреб місцевої громади; здавати в оренду майно ліквідованих комунальних закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості та спрямовувати кошти від оренди виключно на освітні потреби.

Відповідні зміни внесено до законів України «Про оренду державного та комунального майна», «Про повну загальну середню освіту». 

Зокрема, змінами до частини шостої статті 2 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» уточнено, що оренда рухомого та нерухомого майна, яке належить закладам середньої освіти, здійснюється з урахуванням особливостей, передбачених Законом України «Про освіту» та Законом України «Про повну загальну середню освіту».

Внесеними змінами до частини другої статті 61 Закону України «Про повну загальну середню освіту» визначено особливості використання майна ліквідованих комунальних закладів середньої освіти, в тому числі у сільській місцевості.

Законом також посилено використання майна ліквідованих комунальних закладів освіти у сільській місцевості, зокрема майна санаторних шкіл та спеціальних закладів загальної середньої освіти; встановлено обов’язковість громадського обговорення питань про використання майна та земельних ділянок ліквідованих державних, комунальних закладів у сільській місцевості; розширено перелік сфер суспільного життя щодо використання майна, у тому числі земельних ділянок ліквідованих державних, комунальних закладів загальної середньої освіти, зокрема, надання послуг у сфері спорту.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що 19 травня Верховна Рада прийняла за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо використання майна ліквідованих комунальних закладів середньої освіти у сільській місцевості». 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВщоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва