У газеті «Голос України» опубліковано закон про медіацію

16:59, 14 декабря 2021
Закон набирає чинності 15 грудня 2021 року.
У газеті «Голос України» опубліковано закон про медіацію
Джерело фото: dp.tax.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 14 грудня 2021 року у газеті «Голос України» опубліковано Закон України від 16 листопада 2021 року № 1875-IX «Про медіацію», який набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, тобто – 15 грудня 2021 року.

Закон прийнято з метою закріплення на законодавчому рівні можливості проведення процедури медіації, яка полягатиме у добровільному позасудовому врегулюванні конфлікту (спору) шляхом переговорів між його сторонами, за допомогою медіатора.

Дія цього Закону поширюється на суспільні відносини, пов’язані з проведенням медіації з метою запобігання виникненню конфліктів (спорів) у майбутньому або врегулювання будь-яких конфліктів (спорів), у тому числі цивільних, сімейних, трудових, господарських, адміністративних, а також у справах про адміністративні правопорушення та у кримінальних провадженнях з метою примирення потерпілого з підозрюваним (обвинуваченим).

Законом України «Про медіацію» внесено зміни до низки законодавчих актів України.

Східний апеляційний господарський суд оприлюднив порівняльну таблицю, у якій наведено положення Господарського процесуального кодексу України, Земельного кодексу України, Закону України «Про судовий збір» у попередніх редакціях та з урахуванням змін.

Також «Судово-юридична газета» розповіла, як відбуватиметься регулювання роботи медіаторів згідно з ухваленим законопроектом.

Додамо, що ми писали про зміни у навчанні медіаторів, який передбачає ухвалений Закон «Про медіацію».  

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва