Рада прийняла за основу законопроект щодо визначення критичних сховищ газу

15:28, 27 января 2022
Метою законопроекту є встановлення на законодавчому рівні можливості та загальних засад правового механізму виведення з експлуатації некритичних підземних сховищ газу.
Рада прийняла за основу законопроект щодо визначення критичних сховищ газу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада прийняла за основу проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про нафту і газ» щодо визначення критичних сховищ газу та критичних магістральних трубопроводів транспортування газу», передає офіційний сайт парламенту.

Метою законопроекту є встановлення на законодавчому рівні можливості та загальних засад правового механізму виведення з експлуатації (ліквідації) некритичних підземних сховищ газу, а також удосконалення законодавчого регулювання експлуатації критичних підземних сховищ газу, забезпечення безпеки їх функціонування та підвищення ефективності використання як державного майна тощо.

Законопроект передбачає внесення доповнень до Закону України «Про нафту і газ» в частині правового регулювання ефективної експлуатації підземних сховищ газу.

Проектом, зокрема, пропонується визначити:

  • підґрунтя для класифікації підземних сховищ газу та затвердження Кабінетом Міністрів України переліку критичних сховищ;
  • можливість виведення з експлуатації підземних сховищ газу у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України;
  • підґрунтя для класифікації магістральних газопроводів та затвердження переліку критичних магістральних газопроводів транспортування газу;
  • порядок встановлення особливого режиму експлуатації магістральних трубопроводів в умовах обмеженого транзиту природного газу.

Проект Закону зареєстровано за № 6133.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що 27 січня проводили чергове пленарне засідання шостої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва