Назвали райони Києва, де рекордно подорожчало житло

07:45, 6 июня 2019
За підсумками травня ціни на нове житло зросли в середньому на 3%.
Назвали райони Києва, де рекордно подорожчало житло
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В окремих районах Києва ціни на первинному ринку житла зросли на 2-12%. За підсумками травня середня вартість житла в новобудовах Києва зросла на 3% до 24000 грн/м2. Про це повідомила головна експерт Вікторія Берещак, передає 3m2.

За її даними за період з травня 2018 по травень 2019 ціна на первинному ринку Києва збільшилася на 8,11%.

Водночас мінімальна ціна м2 у травні склала 16300 грн, що на 100 грн (0,62%) більше, ніж за підсумками квітня. А за період з травня 2018 по травень 2019 мінімальна ціна на нове житло збільшилася на 7,24%. Вікторія Берещак звернула увагу на те, що в окремих районах столиці зафіксоване різке зростання цін.

Так, наприклад, у Святошинському, Подільському та Голосіївському районах вартість житла за підсумками травня збільшилася на 2300 грн (11,62%), на 1400 грн (6,45%) та на 1100 грн (4,55%) відповідно.

У Дніпровському районі вартість квартир у новобудовах зросла на 500 грн (2,43%). В Оболонському та Дарницькому районах ціни лишилися без змін: 19700 грн/м2 та 19300 грн/м2 відповідно.

Водночас в Печерському, Солом’янському Шевченківському та Деснянському районах середня ціна на первинному ринку «просіла» відповідно на 8,3%, 1,87%, 0,92% та 1,67%. Збільшення вартості житла Вікторія Берещак пояснює тим, що з січня по травень ціни на будматеріали зросли на 8-10%, а вартість будівельно-монтажних робіт збільшилася майже на 15%. Проте експерт зазначила, що не варто говорити про стрімке зростання цін, бо саме попит скеровує пропозицію.

«Житло буде дорожчати через об’єктивні причини здорожчання вартості будівництва, проте жоден із забудовників навряд чи збільшить ціни вище купівельної спроможності покупця», - сказала вона.

За даними фахівчині, найбільшою популярністю користуються новобудови комфорт-класу та бізнес-класу.

«Наразі все менше нових проектів класу «економ» виводять забудовники на ринок, адже їм важко конкурувати за інтерес інвесторів. У тренді комфортне середовище існування, сервіси і мультифункціональна інфраструктура, яка б покривала work/life баланс», - зазначила Вікторія Берещак.

Експерта звернула увагу на те, що ціноутворення в кожному проекті формується за своїми унікальними параметрами, на які впливає локація, інфраструктура, архітектура комплексу, сусідство з певними об’єктами.

«Покупець голосує грошима за комфортне середовище, тож девелопери наразі конкурують концепціями і проектами, щоб привабити його до свого ЖК», - підсумувала Берещак.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Києві суттєво подорожчали квартири. Середня ціна за місяць зросла на 3%.

Також ми писали, що коли держава вилучає майно громадян для своїх потреб, досить важко погодити суму компенсації. Спори можуть тривати десятиліттями, а остаточна компенсація завданої матеріальної та моральної шкоди все одно буде замалою. Тоді на допомогу може прийти Євросуд.

 

 

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва