У Києві суттєво подорожчали квартири

06:45, 4 июня 2019
Середня ціна за місяць зросла на 3%.
У Києві суттєво подорожчали квартири
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За підсумками травня середня ціна метра квадратного на первинному ринку нерухомості Києва досягла свого максимуму від початку року, передає 24tv.ua.

Середня ціна за метр квадратний у новобудовах Києва за місяць зросла на 3%, до 24 000 гривень за метр квадратний. За підсумками квітня 2019 вона становила 23 300 гривень за квадрат.

Мінімальна ціна метра квадратного у новобудовах столиці у травні  16 300 гривень, що на 100 гривень більше, ніж за підсумками квітня. Для порівняння, у період з травня 2018 до травня 2019 мінімальна ціна квадрата зросла на 1200 грн (7,24%).

Як змінились ціни на квартири у різних районах столиці

В окремих районах Києва зафіксоване значне зростання цін на квартири у новобудовах. Наприклад, у Святошинському, Подільському та Голосіївському районах, де пропонують переважно житло у новобудовах комфорт-класу, середня ціна зросла навіть на 2300 гривень за квадрат (11,62%). Натомість на Лівому березі у Дніпровському районі метр квадратний здорожчав у середньому на 500 грн.

Що цікаво, у Печерському районі Києва ціни на житло класу «еліт» впали приблизно на 3900 гривень за метр квадратний.

Ціни на квартири у новобудовах Києва у квітні та травні 2019: порівняння

Чому дорожчає житло у новобудовах Києва

Різке здорожчання метра квадртного у новобудовах фахівці пояснюють зростанням цін на будматеріали та вартості монтажно-будівельних робіт. Від початку року ціни на будматеріали зросли в середньому на 8–10%, а вартість будівельно-монтажних робіт підскочила майже на 15%.

«Фахівці прогнозують, що ціни на кватири у новобудовах Києва продовжать рости. Житло буде дорожчати через об'єктивні причини здорожчання вартості будівництва, проте жоден із забудовників навряд чи збільшить ціни вище купівельної спроможності покупця» зауважила експерт інформаційно-аналітичного порталу 3m2 Вікторія Берещак.

На сьогодні найбільшою популярністю серед потенційних покупців у столиці користуються новобудови комфорт- та бізнес-класу і все менше проектів класу «економ». «Покупець голосує грошима за комфортне середовище, тож девелопери наразі конкурують концепціями і проектами, щоб привабити його до свого ЖК»,  підсумувала В. Берещак.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Києві в квітні подорожчали квартири.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва