Субсидія в Україні: чи призначається допомога за наявної заборгованості

19:03, 4 января 2020
Допомога може бути призначена у одному випадку.
Субсидія в Україні: чи призначається допомога за наявної заборгованості
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство соціальної політики України пояснило момент щодо призначення житлової субсидії домогосподарству за наявної заборгованості по сплаті за житлово-комунальні послуги. Інформація з’явилась на офіційній сторінці міністерства у Facebook.

«Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України № 848, передбачено, що житлова субсидія:

Не призначається в разі отримання структурним підрозділом з питань соціального захисту населення від підприємств – надавачів послуг інформації про наявність простроченої понад місяць (на дату надання такої інформації) заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, строк позовної давності якої не минув і загальна сума якої ‼ перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день звернення за призначенням житлової субсидії.

Житлова субсидія у випадку наявної заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг призначається з початку опалювального сезону ЗА УМОВИ документального підтвердження сплати заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, або оскарження заборгованості в судовому порядку.

Водночас Положенням передбачено, що за наявності заборгованості житлову субсидію може бути призначено на підставі рішення районної, районної у м. Києві державної адміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (в разі її утворення) ради або комісії, яка ними утворюється (далі – Комісія) з урахуванням конкретних обставин, що склалися.

Рішення про призначення (відмову в призначенні) житлової субсидії в таких випадках приймається Комісією.

Облік заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг належить до повноважень організацій–надавачів житлово-комунальних послуг», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про покарання, яке призначать за неправильне оформлення документів на субсидію.

А також про те, які зміни чекатимуть субсидіантів у наступному році. На сьогодні Кабінет міністрів планує виплачувати фінансову підтримку тим українським сім'ям, які витрачають на оплату комунальних послуг понад 15% своїх доходів, а після опалювального сезону це буде 20%.

Крім того, ми писали, що в Україні збільшилася кількість субсидіантів

Також відомо, як заощадити на комунальних послугах до 70%.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Максим Дирдін
    Максим Дирдін
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики