Як будуть вакцинувати киян: перші подробиці

13:45, 24 февраля 2021
Київ отримав вакцину від коронавірусу.
Як будуть вакцинувати киян: перші подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Заклади охорони здоров’я столиці готові до старту кампанії з вакцинації проти COVID-19. Зокрема, і тим препаратом, що надала держава. Про це повідомив під час онлайн пресбрифінгу виконувач обов’язків першого заступника голови КМДА, керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Валентин Мондриївський, інформує КМДА.

«Наразі ми спостерігаємо тенденцію до зменшення рівня захворюваності на COVID-19. Водночас, ніхто не може прогнозувати, як ситуація розвиватиметься далі. Першими, за програмою МОЗ, вакцинуватимуться медики. Адже саме вони знаходяться на передовій у протистоянні пандемії, рятуючи життя та здоров’я людей. Зазначу, що вакцинація відбуватиметься добровільно», – наголосив Валентин Мондриївський.

«Міська влада веде переговори про закупівлю. Сьогодні великий дефіцит вакцини у світі, великі обсяги її вже законтрактовані. Київ робить усе, аби отримати якісний препарат і вакцинувати насамперед медиків та інші найбільш уразливі групи киян», – підкреслив в.о. першого заступника голови КМДА.

Директор Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург поінформувала, що столиця сьогодні отримала від Міністерства охорони здоров’я 42 600 доз вакцин виробництва Oxford/AstraZeneca (Covishield).

Вона запевнила, що Київ провів серйозну системну роботу і готовий до старту вакцинації.

«По-перше, на сьогодні в столиці сформовано 15 мобільних бригад з імунізації. Медики мобільних бригад пройшли та продовжуватимуть проходити відповідне навчання на національному рівні з імунізації від COVID-19 вакцинами від Pfizer/BioNTech та AstraZeneca. Враховуючи, що ці вакцини вимагають різних умов зберігання та логістики, одна частина мобільних бригад вивчила спосіб використання, введення й особливості роботи з вакциною Pfizer/BioNTech, інша – з AstraZeneca. По-друге, підготовлено 120 тимчасових пунктів вакцинації в закладах охорони здоров’я та інтернатах. Також підготовлено 120 додаткових стаціонарних пунктів вакцинації від COVID-19 на базі ЦПМСД міста», – зазначила Валентина Гінзбург.

Вона пояснила, що додаткові пункти знадобилися, щоб не заважати процесу планової обов’язкової вакцинації за календарем у наявних 138 кабінетах щеплень.

Вже верифіковані списки медичних працівників, які отримають щеплення в першу чергу.

«Це члени мобільних бригад, медики, які працюють у лікарнях із хворими на COVID-19, співробітники лабораторій, де проводиться аналіз на виявлення вірусу (8 лабораторій у комунальних медзакладах та Центральна лабораторія МОЗ України), працівники екстреної медичної допомоги, включно з водіями, та медики інших закладів охорони здоров’я», – розповіла Валентина Гінзбург.

За її словами, іде активна підготовка до вакцинації літніх людей (85+). Лікарі співпрацюють зі своїми пацієнтами цих вікових груп та складають списки охочих щепитися.

Нагадаємо, 24 лютого в Україні розпочинається вакцинальна кампанія проти COVID-19. Перші вакцини вирушили в регіони. 

А Київ потрапив у «жовту» зону карантину: які заборони діють із 24 лютого.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших под

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва