Як у Кабміні планують зберегти робочі місця у суб’єктів малого та середнього підприємництва

13:29, 24 февраля 2021
Документ розроблено з метою підтримки малого та середнього підприємництва в період карантину шляхом удосконалення програми «Доступні кредити 5-7-9 %».
Як у Кабміні планують зберегти робочі місця у суб’єктів малого та середнього підприємництва
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На сьогоднішньому засіданні Кабмін збільшив максимальну суму державної допомоги суб’єктам малого та середнього підприємництва по програмі «Доступні кредити 5-7-9%» до 400 тисяч євро. Такий показник діятиме до 6 місяців і після скасування карантину.

Як зазначено у пояснювальній записці, документ розроблено з метою підтримки малого та середнього підприємництва в період карантину шляхом удосконалення програми державної підтримки «Доступні кредити 5-7-9 %», створення підґрунтя для його відновлення у посткарантинний період.

Так, постановою пропонується внести зміни до Порядку надання фінансової державної підтримки суб’єктам малого та середнього підприємництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.01.2020 №28, згідно з якими:

На період карантину, встановленого КМУ з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби COVID -19, та протягом 6-ти місяців після його скасування значення критерію допустимого розміру державної допомоги суб’єктам підприємництва разом з учасниками групи пов’язаних із ним контрагентів для отримання державної підтримки згідно з Порядком встановлюється на рівні, що не перевищує суму 400 тис. євро, визначену за офіційним валютним курсом, установленим Національним банком, що діяв на останній день фінансового року.

Разом із тим, документом встановлюється, що надання держаної підтримки суб’єкту малого підприємництва припиняється з дати виявлення уповноваженим банком та/або Фондом будь-якого з фактів:

  1. Сукупна сума отриманої суб’єктом підприємництва разом з учасниками групи пов’язаних із ним контрагентів державної допомоги/підтримки за будь-якими її напрямками, крім тимчасових заходів, спрямованих на підтримку економіки в умовах коронавірусної хвороби, протягом будь-якого трирічного періоду дорівнює або перевищує суму 200 тис. євро;
  2. Сукупна сума отриманої суб’єктом підприємництва разом з учасниками групи пов’язаних із ним контрагентів державної допомоги/підтримки за будь-якими її напрямками, та за тимчасовими заходами, спрямованими на підтримку економіки в умовах коронавірусної хвороби, перевищує суму 400 тисяч євро.

Автори пишуть, що прийняття проекту постанови сприятиме розширенню можливостей одержання державної підтримки суб’єктами малого та середнього підприємництва, відновлення інтересу до участі у Програмі та, як результат, збереженню робочих місць, утриманню персоналу в період вимушеного простою та відновленню економічної активності суб’єктів господарювання, що постраждали від карантинних обмежень.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що змінити та замовити посвідчення водія можна буде через Дію.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде