Виплата пенсії у разі виїзду за кордон на постійне проживання: деталі

12:01, 25 января 2022
Як отримати гроші пенсіонеру, який виїжджає з України на постійне місце проживання.
Виплата пенсії у разі виїзду за кордон на постійне проживання: деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як розповідають у Головному управлінні Пенсійного фонду України в Одеській області, статтею 51 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 09.07.2003 № 1058-IV передбачена виплата пенсії у разі виїзду за кордон на постійне місце проживання за шість місяців наперед перед виїздом, рахуючи з місяця, що настає за місяцем зняття з обліку за місцем постійного проживання.

Як отримати гроші? 

Пенсіонеру необхідно особисто звернутись до територіального відділу обслуговування громадян Пенсійного фонду України, за місцем перебування на обліку та подати заяву про виплату пенсії за шість місяців наперед.

Разом із заявою необхідно надати паспорт громадянина України для виїзду за кордон зі штампом підрозділу Державної міграційної служби про дозвіл на виїзд за кордон на постійне проживання із зазначенням країни вибуття.

Документом, що посвідчує дату зняття особи з реєстрації місця проживання в Україні, можуть прийматися відомості, внесені шляхом відбитку у паспорті громадянина України у вигляді штампа зняття з реєстрації, або відповідна Довідка, видана органом реєстрації або центром надання адміністративних послуг.

На підставі поданих документів спеціалістами з питань виплати пенсій здійснюється розрахунок суми пенсії з місяця, що настає за місяцем зняття з реєстрації за постійним місцем проживання, в розмірі, що склався на місяць зняття з реєстрації.

Після проведеного розрахунку оформлюється разове доручення, відповідно до якого здійснюється виплата пенсії через поштове відділення зв’язку.

Якщо пенсія призначена на певний проміжок часу, то зазначена виплата здійснюється з урахування терміну, на який призначено пенсію.

Під час перебування за кордоном пенсія виплачується в тому разі, якщо це передбачено міжнародним договором України, згода на обов’язковість якого надана Верховною Радою України.

Також ми писали, як отримати допомогу на поховання: роз’яснення ПФУ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду