Головою новоутвореного Київського апеляційного суду обрано Ярослава Головачова

14:16, 2 октября 2018
Заступниками голови суду обрано Віктора Глиняного та Ганну Крижанівську.
Головою новоутвореного Київського апеляційного суду обрано Ярослава Головачова
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Ярослав Головачов очолить Київський апеляційний суд: рішення про його обрання на посаду ухвалено одностайно учасниками зборів суддів, що відбулися 2 жовтня 2018 року.

На виконання вимог статті 20 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» сьогодні, 2 жовтня 2018 року, відбулися загальні збори суддів новоутвореного Київського апеляційного суду.

Відповідно до порядку денного головними питаннями зборів стали визначення дати початку роботи Київського апеляційного суду та обрання голови суду і його заступників.

Згідно з вимогами чинного законодавства шляхом таємного голосування на посаду голови Київського апеляційного суду строком на три роки обрано Ярослава Головачова.

Заступниками голови Київського апеляційного суду строком на три роки обрано Віктора Глиняного та Ганну Крижанівську.

Крім того, збори суддів розглянули організаційні питання щодо внутрішньої діяльності суду та ухвалили відповідні рішення. Зокрема, затверджено кількісний та персональний склад судових палат, визначено спеціалізацію суддів щодо розгляду конкретних категорій справ, а також затверджено постійно діючі колегії суддів.

3 жовтня 2018 року визначено днем початку роботи Київського апеляційного суду. Нерозглянуті апеляційні скарги, заяви, клопотання, подані до Апеляційного суду міста Києва та Апеляційного суду Київської області, буде передано до новоутвореного Київського апеляційного суду.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 28 вересня Президент України Петро Порошенко підписав указ №297 / 2018 про переведення суддів апеляційних судів.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде