Квартирного афериста засудили до позбавлення волі

18:11, 27 ноября 2018
Чоловік віддав в оренду чуже житло, у якому робив ремонт.
Квартирного афериста засудили до позбавлення волі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Винайняти помешкання у центральній частині міста із сучасним ремонтом, зручною транспортною розв’язкою та ще і за привабливою ціною — мрія кожного орендаря. Проте у пошуках такого житла нескладно натрапити на тих, хто наживається на цих мрійниках, користуючись їх довірою.

Одна з таких історій восени цього року стала предметом розгляду в Московському районному суді Харкова. Власниця квартири домовилася зі своїм знайомим аби той за грошову винагороду зробив косметичний ремонт у її помешканні — змив побілку та поклеїв шпалери. Чоловік пообіцяв впоратись з роботою за кілька днів та звернувся по допомогу до свого товариша. Вдвох вони почали ремонт і після виконання певного обсягу робіт знайомий власниці квартири поїхав додому, а його товариш лишився там ночувати.

Скориставшись відсутністю хазяйки житла та наявністю ключів від квартири, він розмістив на сайті olx.ua оголошення про квартиру в оренду за ціною 2500 гривень на місяць. У розмові з потенційними орендарями чоловік назвався власником квартири та домовився з ними про зустріч.

Оглянувши квартиру, вони вирішили орендувати її, уклавши договір, у якому «власник» вказав не своє ім’я, а вигадане. В обмін на ключі від помешкання він отримав 5000 гривень за два місяці проживання у квартирі.

Правоохоронці інкримінували чоловікові вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.190 КК (Шахрайство, вчинене повторно): виявилося, раніше він двічі притягався до кримінальної відповідальності за шахрайство та крадіжку.

У судовому засіданні чоловік визнав свою вину, розкаявся та пояснив, що до вчинення злочину його спонукало скрутне матеріальне становище. Врахувавши ступінь тяжкості скоєного ним правопорушення, обставини, що пом’якшують та обтяжують покарання (сприяння розкриттю злочину та судимість відповідно), суд вирішив, що виправлення та перевиховання обвинуваченого не можливе без ізоляції від суспільства, та засудив шахрая до одного року позбавлення волі.

Автор: Ольга Туева
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді