Чи є результати експертизи законопроекту про адвокатуру №9055: відповідь НАЗК

09:00, 18 января 2019
НАЗК надало відповідь на запит «Судово-юридичної газети» щодо результатів антикорупційної експертизи законопроекту про реформу адвокатури №9055.
Чи є результати експертизи законопроекту про адвокатуру №9055: відповідь НАЗК
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як відомо, на початку грудня 2018 року НАЗК взяло на антикорупційну експертизу законопроект №9055 «Про адвокатуру та адвокатську діяльність». За словами заступника голови комітету Сергія Алєксєєва, така експертиза має тривати протягом місяця.

«Судово-юридична газета» звернулася до НАЗК із запитом щодо результатів цієї експертизи та методології її проведення та 17 січня отримала наступну відповідь.

«Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало проведення антикорупційної експертизи законопроекту №9055 «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», про що листами від 05.12.2018 проінформувало Верховну Раду та Комітет з питань правової політики та правосуддя.

Механізм проведення НАЗК антикорупційної експертизи проектів нормативно-правових актів, що вносяться на розгляд Верховної Ради України або Кабінету міністрів України, визначено Порядком проведення антикорупційної експертизи проектів нормативно-правових актів НАЗК, затвердженим рішенням НАЗК від 28.07.2016 року №1, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 25.08.2016 року за №1184/29314

Станом на 17.01.2019 антикорупційна експертиза зазначеного законопроекту триває.

Разом з тим повідомляємо, що НАЗК попередньо не здійснювалися антикорупційні експертизи законопроектів.

Проте на виконання рішення НАЗК від 13.10.2016 №81 «Про підготовку висновків Національного агентства з питань запобігання корупції щодо проектів законодавчих актів, поданих на розгляд Кабінету міністрів України чи Верховної Ради України», а також абзацу четвертого пункту 9.2 розділу ІХ Регламенту НАЗК, затвердженого рішенням Національного агентства від 12.05.2016 №1 (зі змінами), Нацагенство здійснює моніторинг законопроектів, які знаходяться на розгляді Верховної Ради України та стосуються компетенції НАЗК, у тому числі на предмет наявності в їхніх положеннях корупціогенних факторів.

Протягом 2018 року Національне агентство схвалило 15 висновків стосовно таких законопроектів».

Відмітимо, що на питання, за якими критеріями визначається, чи відповідає законопроект вимогам, визначеним законодавством або ж не проходить антикорупційну експертизу, відповідь наше видання так і не отримало.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва