Окружний адмінсуд Києва визнав протиправною постанову уряду щодо ціни на природний газ

14:56, 4 марта 2019
Суд розглядав справу за позовом Юлії Тимошенко до Кабміну.
Окружний адмінсуд Києва визнав протиправною постанову уряду щодо ціни на природний газ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд Києва, розглянувши у судовому засіданні справу за позовом Юлії Тимошенко, ГО «Тарифна мобілізація» до Кабінету міністрів України, визнав протиправною та нечинною постанову Кабінету міністрів України №315 від 27.04.2016 , якою в т.ч. визначався порядок формування ціни на природний газ для потреб населення. Про це повідомляє прес-служба суду.

Розгляд цієї справи відбувався з 2016 року. Такий тривалий строк розгляду пов'язаний, зокрема, зі зміною складу колегії суддів у зв’язку із закінченням їх повноважень щодо здійснення правосуддя, що зумовило здійснення розгляду справи з початку, призначенням у справі судових експертиз та загальним навантаженням на суддів з розгляду адміністративних справ.

Окружний адміністративний суд Києва ухвалив таке рішення у зв’язку з порушенням урядом порядку прийняття оскаржуваної постанови в частині її погодження з Секретаріатом Енергетичного Співтовариства та Державною регуляторною службою України, оприлюднення проекту постанови та ін., що загалом призвело до усунення від участі у прийнятті оскаржуваного рішення значного кола заінтересованих осіб. Вказані порушення були визнані судом суттєвими та такими, що свідчать про недотримання при прийнятті даної постанови вимог нормативних актів, що мають вищу юридичну силу.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що до кінця поточного року транзит російського газу через територію України може повністю припинитися, якщо РФ завершить будівництво газопроводів «Північний потік-2» і «Турецький потік».

Крім того, ми писали, що вартість опалення в українських містах і селищах є прямою відповідальністю місцевих органів влади, так як в основному котельні належать муніципалітетам.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді