ДБР готується до створення оперативних підрозділів

15:50, 24 мая 2019
Директор Державного бюро розслідувань розповів про суттєві зміни у діяльності відомства після набрання чинності нещодавно прийнятим законом.
ДБР готується до створення оперативних підрозділів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Після набрання чинності Законом України №2720-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань», яке відбулось 22 травня 2019 року, ДБР отримало більш широкі можливості для організації власної роботи. Зокрема, з’явилася можливість створення власних оперативних підрозділів і заповнення посад в управлінні внутрішнього контролю. Про це повідомив директор ДБР Роман Труба на зустрічі парламентсько–громадської платформи з реформування сектору цивільної безпеки в Україні, які регулярно проводить Консультативна місія Європейського союзу (EUAM).

Ухвалення парламентом таких законодавчих змін стало довгоочікуваним рішенням, вважає директор ДБР, адже під час проведення оперативно-розшукових дій у межах кримінальних проваджень Бюро змушене було користуватися послугами колег з оперативних підрозділів інших правоохоронних органів.

«Ми приступили до розробки кваліфікаційних вимог до кандидатів на посади оперативних працівників. Крім того, до оголошення про проведення відповідного конкурсу нам необхідно створити і затвердити на рівні Кабінету міністрів України понад 10 нормативних документів»,  зазначив Роман Труба.

Сама конкурсна комісія вже створена. До її складу включені працівники Бюро, які мають доступ до державної таємниці. Адже особисті дані оперативних працівників не підлягають розголошенню, тому діяльність конкурсної комісії також буде не зовсім публічною.

Директор ДБР сподівається, що протягом трьох місяців його відомству вдасться створити необхідні нормативні документи, провести конкурс і отримати власних оперативників. Крім того, він буде продовжувати намагання затвердити на законодавчому рівні, щоб відбір усіх працівників ДБР перейшов виключно до внутрішньої конкурсної комісії відомства. Для цього триває розробка комплексних змін до профільного закону про ДБР, які планується по завершенню публічно озвучити і обговорити в суспільстві.

«Відповідальність за призначення у Державному бюро розслідувань має нести виключно його директор» переконаний Роман Труба.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Фанда
    Оксана Фанда
    суддя Господарського суду Івано-Франківської області
  • Сергій Ківалов
    Сергій Ківалов
    народний депутат України III-VIII скликань
  • Людмила Юхтенко
    Людмила Юхтенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду