Зеленський подав законопроект про імпічмент та закликав нардепів скасувати їх недоторканність

15:08, 29 мая 2019
«Ми робимо другий крок для налагодження співпраці з Верховною Радою», — зазначив Руслан Стефанчук.
Зеленський подав законопроект про імпічмент та закликав нардепів скасувати їх недоторканність
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

29 травня під час брифінгу під стінами Адміністрації Президента представником Президента у Верховній Раді Русланом Стефанчуком було заявлено про внесення на розгляд до парламенту законопроекту про імпічмент Президента.

«До Верховної Ради подано законопроект про усунення Президента з його поста — імпічмент. Обіцянка, яка давалася, виконана. Такого законопроекту, як у нас, немає», — відзначив представник Президента.

Разом з тим, було подано звернення Володимира Зеленського щодо прийняття народними обранцями і законопроекту №7203 про внесення змін до ст. 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України). Ним пропонується викласти ст. 80 Конституції України у новій редакції, що скасовує положення, за якими народним депутатам України гарантується депутатська недоторканність, народні депутати України не можуть бути без згоди Верховної Ради України притягнені до кримінальної відповідальності. Передбачається, що Закон набере чинності з 1 січня 2020 року, тобто вже обрані 21 липня депутати зможуть відчути дію Закону на собі.

«Сьогодні ви знаєте, що питання імпічменту регламентується регламентом Верховної Ради. Він за ніч ними переписується, щоб увійти в законопроект про ТСК. Крім цього, є цілий ряд інших законопроектів. Але цілісного законопроекту про імпічмент як процедуру в Раді немає. Чому це має бути окремий законопроект? Тому що це окрема процедура, і ми не можемо заховати її в регламент», — зазначив Стефанчук.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що техніка з ситуаційної кімнати в АП орендувалася Петром Порошенком. 

Також сьогодні Комітет ВРУ схвалив відставку Володимира Гройсмана.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир