У Кабміні затверджено план розвитку ІТ-галузі в Україні

17:54, 29 мая 2019
Медичні електронні реєстри та кіберзахист: що уряд планує реалізувати у 2019 році.
У Кабміні затверджено план розвитку ІТ-галузі в Україні
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів України своїм розпорядженням №353-р від 22.05.2019 року затвердив план заходів з підтримки розвитку індустрії програмної продукції України на 2019 рік.

Зокрема, документом передбачається розробити:

  • функціональні модулі електронного рецепту на лікарські засоби та електронного направлення на медичне обслуговування відповідного виду лікарями різних спеціальностей у складі «Електронної системи охорони здоров’я»;
  • програмне забезпечення для щоденного збору та опрацювання оперативної інформації про хід проведення польових робіт.

Також Кабмін планує ввести у промислову експлуатацію Єдину електронну систему епідеміологічного та клінічного моніторингу поширення ВІЛ-інфекції. Окрім цього, планується створити в установленому законодавством порядку комплексну систему захисту інформації Єдиної електронної системи епідеміологічного та клінічного моніторингу поширення ВІЛ-інфекції та всіх її компонентів з підтвердженою відповідністю.

В останньому кварталі 2019 року планується здійснити запуск роботи кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг на базі державної установи «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України» з дотриманням вимог законодавства у сфері електронних довірчих послуг.

У третьому кварталі необхідно провести аналіз діяльності національних виробників програмного забезпечення у сфері кіберзахисту з метою подальших консультацій та взаємодії щодо виконання затвердженого плану заходів з кіберзахисту та резервного копіювання і збереження даних інформаційних ресурсів Мінінфраструктури.

Також уряд поставив за мету в 2019 році підвищити рівень кіберзахисту та створити захищену програмну продукцію українського виробництва. Планується, що її відповідність вимогам законодавства у сфері захисту інформації буде підтверджена спеціальними органами та відповідатиме усім міжнародним стандартам у сфері захисту інформації та інформаційної безпеки.

Окрім цього, має бути впроваджено національні стандарти, гармонізовані з міжнародними, які визначатимуть механізми захисту інформації та вимоги до рівня безпеки у сфері електронної ідентифікації та електронних довірчих послуг.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, які основні перепони можуть стати на заваді «державі в смартфоні» Володимира Зеленського.

Також ми аналізували, як скоро адмінпослуги надаватимуться в 10 разів швидше.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України