Справа щодо членів ВККС: що саме розслідує ДБР

13:46, 14 июня 2019
На якій стадії наразі знаходиться досудове розслідування ДБР відносно членів ВККС.
Справа щодо членів ВККС: що саме розслідує ДБР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Перший заступник директора Державного бюро розслідувань Ольга Варченко в ексклюзивному інтерв’ю «Судово-юридичній газеті» розповіла, що саме є предметом розслідування та на якій стадії наразі знаходиться досудове розслідування ДБР стосовно членів ВККС.

«Щодо членів ВККС розслідується провадження, яке, зокрема, стосується питання строку їх повноважень. Нещодавно проводився тимчасовий доступ до документів.

Не менш важливо те, що досліджується питання про дотримання процедури під час проведення конкурсу до Верховного Суду, оскільки, виходячи із заяви, яка була подана до ДБР Володимиром Колесниченком, вона була порушена: за процедурою можна було двічі встановити прохідний бар’єр — за результатами тестування із знання законодавства та щодо практичного завдання. А такий бар’єр встановлено тричі, що дозволило кандидатам, які невдало склали практичне завдання, але успішно склали теорію, у сумі отримати прохідний бал за результатами двох етапів іспиту та пройти далі.

На думку заявника, це порушення, яке мало корупційний відтінок, дозволило пройти далі тим, хто не потрапляв на наступний етап конкурсу до Верховного Суду.

Наразі деякі члени ВККС вже допитані, а деякі ще будуть допитані, тривають інші необхідні слідчі дії», — зазначила Ольга Варченко.

З повним текстом інтерв’ю можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, нещодавно директор ДБР Роман Труба підпорядкував собі управління, яке займається розслідуванням злочинів суддів.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва