В Раді пропонують заборонити полювання

11:55, 21 июня 2019
Народний депутат вніс законопроект щодо заборони мисливства в Україні.
В Раді пропонують заборонити полювання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

19 червня народний депутат  Юрій Тимошенко зареєстрував до Верховної Ради проект закону №10386 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо заборони мисливства та полювання).

За словами нардепа, окрім етичної сторони порушеної проблеми, існує також і екологічна, адже попри передбачені галузевим законом “Про мисливське господарство та полювання” обмеження та встановлення відповідальності за їх порушення, браконьєрство в нашій державі процвітає, а популяція більшості видів диких тварин скорочується. До прикладу, популяція лося в Україні нараховує від двох до шести тисяч тварин (у Білорусі та Польщі — близько 30 тисяч) і, незважаючи на внесення цієї тварини до Червоної книги України, попри судові процеси за позовами мисливських організацій, що це супроводжували, продовжує скорочуватися.

Іншими негативними наслідками полювання депутат Ю.Тимошенко вважає високу смертність серед мисливців (часто внаслідок вживання ними алкогольних напоїв) та велику кількість нещасних випадків, коли від мисливської кулі гинуть випадкові перехожі.

Зазначеним законопроектом пропонується заборонити мисливство та полювання, а також тренування мисливських собак на інших тваринах на притравочних станціях шляхом прирівняння зазначеного до кримінально караного жорстокого поводження із тваринами, визнанням таким, що втратив чинність Закону України “Про мисливське господарство та полювання” та внесення відповідних змін до інших нормативно-правових актів. Також передбачається посилення кримінальної відповідальності за незаконне зайняття звіриним промислом.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» вже писала, що в Києві загинув нардеп від «Народного фронта».

Також ми писали, що скасовано наказ про поновлення Андрія Портнова на посаді  професора.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва