Зміни ДФС щодо видачі лише захищених ключів електронного підпису скасовано

10:43, 31 июля 2019
Пропоновані ДФС зміни поставили у незручне становище підприємців, яких не тільки примусили йти на додаткові витрати, але й забули забезпечити достатньою кількістю токенів.
Зміни ДФС щодо видачі лише захищених ключів електронного підпису скасовано
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Тиждень тому на сайті Державної фіскальної служби було розміщено повідомлення про набуття чинності з 1 серпня 2019 року Регламенту Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, яким впроваджується обов’язкове використання захищеного носія особистих ключів (або токена).

«В Україні з 1 серпня клієнти Акредитованого центру сертифікації ключів ІДД ДФС зможуть отримати електронні довірчі послуги від Надавача виключно на захищені носії ключової інформації», — зазначали в ДФС.

Крім того, було визначено обмежений перелік суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібний продаж захищених носіїв ключової інформації.

«ШТУЧНІ ОБМЕЖЕННЯ З ТОКЕНАМИ ЗНЯТО!

Це поставило у незручне становище підприємців, яких не тільки примусили йти на додаткові витрати, але й забули забезпечити достатньою кількістю токенів.

Перед нами яскравий приклад старої «культури» спілкування податкових органів з бізнесом. «Культури», з якою я не буду миритися і яка повинна зникнути у нової податкової!

Треба покінчити з практикою створення штучних обмежень там, де це не просто не потрібно, але й шкідливо.

Ситуація вимагала термінового втручання, тому я негайно обговорив її з керівниками відповідних напрямів. Виявилось, що насправді нам ніщо не заважає продовжувати надавати довірчі електронні послуги без обов’язкової генерації особистих ключів на захищені носії.

Тому хочу заспокоїти підприємців: квест з пошуком токенів до 1-го серпня офіційно скасовано! Підприємці повинні мати на це достатньо часу, а не бути поставлені перед фактом за тиждень до терміну.

Саме подібні непродумані рішення чиновників руйнують взаєморозуміння між бізнесом і податковими органами. Це неприпустимо!

Підприємці мають відчути, що нова Податкова служба - це партнерська структура, а не ворог, який створює штучні перепони і ускладнює життя», — підкреслив Сергій Верланов.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва