Руслан Рябошапка анонсував об’єднання деяких київських судів, щодо яких «лунає найбільше критики»

11:33, 7 августа 2019
За словами Руслана Рябошапки, переведення суддів до новоствореного суду буде відбуватися під наглядом міжнародних експертів.
Руслан Рябошапка анонсував об’єднання деяких київських судів, щодо яких «лунає найбільше критики»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Заступник керівника Офісу Президента Володимира Зеленського Руслан Рябошапка прокоментував ситуацію, що наразі розгортається навколо Окружного адміністративного суду міста Києва:

«Всі розуміють, що є політика публічна і непублічна. Ми намагаємося перевести непублічні процеси в публічні.

Реакція Офісу Президента буде полягати у вигляді законопроектів. Одними із перших ми будемо вносити проекти законів, які змінять саме мережу судів.

І, мабуть, треба вирішувати питання щодо створення одного суду адміністративного на базі двох у Києві — Окружного адміністративного суду міста Києва та Київського окружного адміністративного суду. Також можливо буде злиття Печерського і Шевченківського районних судів міста Києва. Це ті суди, щодо яких зараз лунає найбільше критики», — прокоментував заступник керівника ОП під час інтерв’ю 24 каналу.

Крім цього, Руслан Рябошапка повідомив, що процедура переведення суддів до новоствореного суду буде відбуватися під наглядом міжнародних  експертів. Він також наголосив, що зміна мережі судів необхідна через децентралізацію: «Мережа судів має бути прив’язана не до районів, а до ОТГ», — зазначив Рябошапка.

«Це дасть можливість по-іншому підійти до формування складу суддів. І щодо тих суддів, до яких зараз виникає найбільше запитань, надати нарешті на них відповіді. Також це дозволить сформувати той суддівський склад, який не дасть більше можливості для критики рішень, що виносяться цими судами».

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вища кваліфікаційна комісія рекомендувала призначити на посади 57 суддів.

Також стало відомо, що ВРП тимчасово відсторонила суддю Оболонського райсуду Києва від здійснення правосуддя.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді