Парламентський комітет контролюватиме питання боротьби з кіберзлочинністю

13:51, 16 августа 2019
Предмети відання Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності розширені питаннями нових видів злочинності.
Парламентський комітет контролюватиме питання боротьби з кіберзлочинністю
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Колишній Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності залишається, але з його назви пропонують прибрати словосполучення «законодавче забезпечення». Про це «Судово-юридичну газету» повідомив новообраний депутат від партії «Слуга народу» Денис Монастирський.

За його словами, у парламенті 9-го скликання термін «правоохоронна діяльність» трактуватиметься значно ширше, ніж діяльність правоохоронних органів.

«З предметів відань Комітету, по-перше, прибрана частина питань, пов’язаних з пенітенціарною системою. Вони передані до компетенції Комітету правової політики, оскільки ця сфера координується Міністерством юстиції. Натомість окремо виділили питання, пов’язані з діяльністю нових правоохоронних органів, додали питання, які стосуються боротьби з кіберзлочинністю, чого раніше не було», — поділився подробицями народний депутат.

Крім того, були дискусії щодо доцільності знаходження в комітеті окремих предметів відання, зокрема, питань прокуратури, кримінального процесуального законодавства. Вирішили залишити їх в одному комітеті, а не розпорошувати між різними.

«Головне, що ми хочемо змінити ідеологію роботи комітету. На мою думку, не дуже ефективно були використані контролюючі функції комітету Ради попереднього скликання. Це має бути виправлено», — зазначив Денис Монастирський.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області