Голова митниці пояснив важливість спільного транзиту і авторизованих операторів

15:36, 13 сентября 2019
Максим Нефьодов прокоментував схвалення парламентом у першому читанні законопроектів №1048 та №1082.
Голова митниці пояснив важливість спільного транзиту і авторизованих операторів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Державної митної служби Максим Нефьодов схвально сприйняв позитивний розгляд парламентом двох законопроектів, які спрямовані на пришвидшення та підвищення якості роботи митниці. Йдеться про схвалений в цілому проект закону «Про режим спільного транзиту та запровадження національної електронної транзитної системи» (№1082) та прийнятий у першому читанні проект закону «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо деяких питань функціонування авторизованих економічних операторів» (№1048).

Ухвалення першого законопроекту відтепер надає можливість використовувати в Україні єдину митну декларацію для переміщення товарів від країни відправлення до країни призначення через треті країни в межах європейської Конвенції про процедуру спільного транзиту із використанням спільного ІТ-продукту (NCTS). Це дозволить зменшити затримки вантажів і запровадити обмін митною інформацією з 35 країнами — членами Конвенції в режимі реального часу.

«Спільний транзит — це такий собі митний безвіз. Із єдиним пакетом документів вантаж їде з Харкова до Ліссабона через всі кордони. Швидше, дешевше і з меншими ризиками, що з однієї країни виїхали айфони, а в іншу в‘їхала керамічна плитка», — зазначає Максим Нефьодов.

Законопроект №1048 був ухвалений лише у першому читанні. Остаточне схвалення даного закону і укладання міжнародних угод про взаємне визнання авторизованих економічних операторів різних країн (груп країн) дасть українському бізнесу можливість застосування процедур спрощеного декларування товарів. Це також дозволить зменшити затримки на кордоні і, відповідно, витрати на послуги митних терміналів. Але головне — підвищиться рівень безпеки та поліпшиться зв’язок між партнерами в ланцюгу постачання.

«Авторизовані оператори — це відсікання «білого» трафіку. Великі виробничі компанії, які дають гарантії і відкривають свою бухгалтерію для аудиту митницею, отримують різні пільги при оформленні. Ми не витрачаємо на них час, а концентруємось на більш ризикованих вантажах. Залишилось дотиснути законопроект про АЕО в другому читанні, аби він раптово не спортився», — пісумував голова майбутньої нової митниці.

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси