Адвокати та науковці в Інституті законодавства ВР обговорюють реформування адвокатури

12:19, 26 ноября 2019
На заході з реформи адвокатури в Інституті законодавства Верховної Ради, організованому за участі Комітету ВР з питань правової політики, присутній лише один член Комітету.
Адвокати та науковці в Інституті законодавства ВР обговорюють реформування адвокатури
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

26 листопада в Інституті законодавства Верховної Ради України проходить круглий стіл на тему: «Реформування законодавства про адвокатуру та адвокатську діяльність: міжнародні стандарти та європейський досвід». Захід проводиться спільно із Комітетом Верховної Ради з питань правової політики.

Втім на самому заході присутній лише один член Комітету — Сергій Демченко.

Як зазначив голова Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Сергій Вилков, усі учасники цього круглого столу з числа адвокатів дізналися про захід випадково: будь-яких запрошень від Комітету їм не надходило. Також він додав, що найгірша сучасна тенденція — це реформування адвокатури без участі самої адвокатури, а також відсутність доведених до завершення кримінальних справ, в яких порушувалось законодавство стосовно адвокатів.

На думку голови ВКДКА, результатом круглого столу має стати резолюція, де буде закріплено бачення щодо подальших кроків реформування, щоб народні депутати, які подають законопроекти, усвідомлювали, чи відповідають їхні законодавчі ініціативи позиції адвокатської спільноти та чи дотримані при цьому права людини.

У свою чергу голова НААУ Лідія Ізовітова акцентувала, що зараз «ми спостерігаємо не просто наступ на адвокатуру, а наступ на права людей». Зокрема, вона нагадала про позицію Конституційного Суду, висловлену в 2016 році, коли вводилася так звана адвокатська монополія, що це введення надає додаткові права саме громадянам. Якщо висновки КСУ є остаточними та не можуть бути змінені, виникає питання про співвідношення цього висновку КСУ з ідеєю скасувати так звану адвокатську монополію.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва