Уряд запропонував Раді спростити візовий режим для іноземців

12:30, 12 декабря 2019
Іноземцям дозволять оформлювати посвідки на тимчасове проживання за наявності короткострокової візи.
Уряд запропонував Раді спростити візовий режим для іноземців
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Уряд вніс на розгляд Верховної Ради законопроект №2551 від 06.12.2019 «Про внесення зміни до статті 5-2 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» (щодо отримання посвідки на тимчасове проживання)».

Законопроектом передбачається створення правових підстав для видачі іноземцям — громадянам держав, які можуть в’їжджати в Україну з метою короткострокового перебування без візи, посвідок на тимчасове проживання в Україні без необхідності попереднього оформлення довгострокових українських віз.

Ідея належить Міністерству закордонних справ і стосується іноземців, діяльність яких становить інтерес для держави — іноземних фахівців з провідних держав світу, які прибувають в Україну з метою:

  • працевлаштування;
  • для участі в реалізації проектів міжнародної технічної допомоги;
  • участі у волонтерських, культурних, наукових, освітніх, спортивних програмах;
  • для роботи у представництвах іноземних суб’єктів господарювання в Україні, у філіях або представництвах іноземних банків;
  • інвесторів та представників іноземних ЗМІ; членів сімей вказаних осіб, які проживатимуть спільно в Україні;
  • студентів, які отримали запрошення на навчання в українських ВНЗ, а також інших категорій осіб.

На думку Кабміну, прийняття закону дозволить суттєво спростити чинні міграційні процедури для іноземців з держав з безвізовим порядком в’їзду в Україну та сприятиме залученню в Україну широкого кола іноземних експертів для посилення ключових секторів економіки, розвитку фінансової системи та інших сфер функціонування держави.

Проте Міністерство внутрішніх справ, Служба безпеки та Державна міграційна служба вже висловили до нього певні зауваження, які були частково враховані розробником законопроекту.

За діючим сьогодні законом усі категорії іноземців, які мають намір в’їхати в Україну з метою перебування понад 90 днів та оформити посвідку на тимчасове проживання, повинні попередньо оформлювати відповідну довгострокову візу, за винятком встановлених законом випадків.

Станом на листопад 2019 року правом безвізового в’їзду на територію України з метою короткострокового перебування користуються громадяни 63 держав.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, чому виконання судових рішень про стягнення боргу з іноземця стало проблемою.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області