Оновлення ЦК та КК, Медичний кодекс та Кодекс електронних комунікацій: Руслан Стефанчук про нове законодавство

13:08, 25 февраля 2020
В Україні з’явиться Медичний кодекс, Кодекс електронних комунікацій та Кодекс про адміністративні процедури — віцеспікер Руслан Стефанчук.
Оновлення ЦК та КК, Медичний кодекс та Кодекс електронних комунікацій: Руслан Стефанчук про нове законодавство
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Буде оновлено Цивільний, Житловий та Кримінальний кодекси. Крім того, в Україні з’явиться Медичний кодекс, Кодекс електронних комунікацій та Кодекс про адміністративні процедури. Про це повідомив віцеспікер Верховної Ради Руслан Стефанчук 25 лютого під час «Форуму реформ: на шляху до Вільнюса», де провідні політики та експерти громадянського суспільства обговорюють прогрес впровадження реформ за перші пів року діяльності Уряду та Парламенту, а також пріоритети реформ в Україні на 2020-2021 роки.

«Перший блок  це зміни до Конституції (скорочення депутатів, законодавча ініціатива народу, адвокатська монополія тощо) + децентралізація»,  зазначив віцеспікер. Другий блок – прийняття законів, які прямо передбачені Конституцією, зокрема ст. 92. «Ми склали цей перелік законів та внесли до порядку законотворчої діяльності».

Третій блок  питання, пов’язані з кодифікаціями. «Для мене основна задача — це систематизація українського законодавства», — підкреслив Руслан Стефанчук.

Він анонсував розробку та прийняття Медичного кодексу, Кодексу з адміністративних процедур, а також Кодекс з електронних комунікацій. Окрім того, буде оновлено Кодекс про адміністративні правопорушення.

Ще один блок  рекодифікація. Вона, за словами Стефанчука, торкнеться Цивільного кодексу, Житлового кодексу та Кримінального кодексу. 

Також необхідним є прийняття законів, передбачених програмою Президента, які стосуються інвестиційного клімату, діджиталізації, суду присяжних, медіації, підкреслив віцеспікер.

Окрім того, він анонсував закон про Бюро економічної безпеки, яке має прибрати всі інші функції, непритаманні їм з інших правоохоронних органів, та тиск на бізнес.

Окремо йде блок законів у сфері народовладдя.

Насамкінець Руслан Стефанчук згадав слова одного з професорів Сорбонни. «На моє запитання, чому Париж такий красивий, він відповів мені: «Кожен імператор змагався з попередником, хто більше любить Францію».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області