Які заходи планують вжити народні депутати задля здешевлення ліків

18:50, 24 апреля 2020
Депутати планують скасувати оподаткування ПДВ за ставкою 7% операцій з постачання на митній території України лікарських засобів.
Які заходи планують вжити народні депутати задля здешевлення ліків
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Верховній Раді народні депутати Наталія Королевська та Юрій Солод зареєстрували законопроект №3382 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо здешевлення лікарських засобів та медичних виробів для населення».

Народні обранці зазначили, що цілі і завдання прийняття акта – вжиття заходів для здешевлення ліків та медичних виробів в Україні шляхом скасування оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України лікарських засобів, дозволених для виробництва і застосування в Україні, та медичних виробів, включених до Державного реєстру медичної техніки та виробів медичного призначення, а також тих, які відповідають вимогам відповідних технічних регламентів.

Законопроектом пропонується:

1. Виключити із Податкового кодексу України норму про оподаткування ПДВ за ставкою 7% операцій з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України лікарських засобів, дозволених для виробництва і застосування в Україні та внесених до Державного реєстру лікарських засобів, а також медичних виробів, які внесені до Державного реєстру медичної техніки та виробів медичного призначення або відповідають вимогам відповідних технічних регламентів, що підтверджується документом про відповідність, та дозволені для надання на ринку та/або введення в експлуатацію і застосування в Україні.

При цьому підлягатимуть оподаткуванню ПДВ операції з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання, дозволених для застосування у межах клінічних випробувань, дозвіл на проведення яких надано МОЗ.

2. Відновити дію підпункту 197.1.27. статті 197 в частині звільнення зазначених операцій від оподаткування ПДВ.

Також ми повідомляли,  про впровадження принципу «4-7» в оподаткуванні ПДФО під час карантину: подано законопроект.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області