Комітет підтримав законопроект, який дозволяє звільнити Ситника

12:35, 28 апреля 2020
Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності підтримав законопроект 3133, який дозволяє звільнити з посади директора НАБУ Артема Ситника.
Комітет підтримав законопроект, який дозволяє звільнити Ситника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

28 квітня на засіданні Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності було підтримано за основу законопроект 3133, який дозволяє звільнити з посади директора НАБУ Артема Ситника через вчинення ним адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Представив проект його співавтор, народний депутат Олексій Гончаренко. Він зазначив, що цей законопроект ліквідує упущення в законодавстві. Так, в законі про НАБУ забороняється призначення на посаду осіб, які вчинили корупційне правопорушення, але не прописана процедура звільнення осіб, щодо яких рішенням суду встановлено факт вчинення такого корупційного правопорушення. 

«Для України погано, коли Національне антикорупційне бюро очолює корупціонер. Зобов’язання тримати корупціонера на посаді директора НАБУ перед МВФ Україна ніколи не приймала», — підкреслив він.

Фракція «Голос» подала більше
10 альтернативних законопроектів.

Під час засідання виступила Голова Комітету ВР з питань антикорупційної політики Анастасія Красносільска, зазначивши, що законопроект 3133 суперечить чинному законодавству. Також вона підкреслила, що суд не визначив санкцію для голови НАБУ Ситника у вигляді позбавлення права обіймати певні посади, тому звільнити його не можна.

«Ми в жовтні 2019 року голосували Верховною Радою і ухвалили рішення, що державного службовця можна звільнити з державної служби у випадку вчинення ним корупційного правопорушення тільки в тому випадку, коли суд наклав санкцію у вигляді позбавлення права обіймати певні посади.

Це гарантія збереження на посадах добросовісних держслужбовців.

Станом на зараз не можна звільнити за адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, наприклад, секретаря голови райдержадміністрації, а ви зараз пропонуєте спростити звільнення голови НАБУ та Генпрокурора.

Я не розумію, це ви зараз робите, щоб наступного разу було простіше Генерального прокурора звільнити?», — підкреслила Анастасія Красносільска.

Також вона зазначила, що прийняття такого законопроекту ставить під сумнів співпрацю з МВФ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва