Депутатам пропонують унормувати заборгованість на оптовому ринку електроенергії

15:50, 13 мая 2020
Метою законопроекту є забезпечення необхідного рівня фінансування механізмів погашення заборгованості, що утворилась на ринку оптової електричної енергії.
Депутатам пропонують унормувати заборгованість на оптовому ринку електроенергії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На офіційному сайті Верховної Ради з’явився текст законопроекту №3459 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік (щодо заходів, спрямованих на погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електричної енергії)». Автором законопроекту є представник «Слуги народу» Юрій Камельчук. Метою законопроекту є забезпечення необхідного рівня фінансування механізмів погашення заборгованості, що утворилась на ринку оптової електричної енергії, які передбачені законопроектом «Про заходи, спрямовані на погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електричної енергії», зокрема, створення умов для проведення взаєморозрахунків між учасниками Оптового ринку електричної енергії.

Що пропонується

Законопроектом передбачається збільшити видатки на вирішення пріоритетних та першочергових завдань, зокрема на:

– погашення заборгованості за електричну енергію, яка утворилася на оптовому ринку електричної енергії, у зв’язку з постачанням до 30 квітня 2015 року (включно) електричної енергії споживачам на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей – 500 млн грн;

– погашення заборгованості за спожиту електричну енергію державних підприємств вугільної промисловості – 1 000,0 млн грн;

– погашення заборгованості за електричну енергію підприємствами водопостачання, що знаходяться або постачають послуги на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей – 1 900,0 млн грн.

Зазначені вище зміни пропонується реалізувати за рахунок збільшення обсягу внутрішніх запозичень. Фінансування видатків за вказаними бюджетними програмами здійснюються згідно з проектом Закону України «Про заходи, спрямовані на погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електричної енергії» та в порядках, затверджених Кабінетом Міністрів України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що депутати підтримали проект Закону №2386 «Про заходи, спрямовані на погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електричної енергії» у першому читанні. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва