Верховна Рада повертається до планового режиму роботи

13:17, 18 мая 2020
Відбулося засідання Погоджувальної ради.
Верховна Рада повертається до планового режиму роботи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

18 травня відбулося засідання Погоджувальної Ради Верховної Ради. Відкриваючи його, голова парламенту Дмитро Разумков вказав на той факт, що відтепер Рада повертається до планової роботи. Також Разумков акцентував увагу на тому, що у п’ятницю, 22 травня відбудеться «година запитань до уряду».

Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук у своєму виступі закликав колег підтримати законопроект №2255  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення національного органу інтелектуальної власності» (депутати підтримали його у першому читанні), а також рекомендував відкласти законопроект №2493 «Про акціонерні товариства» задля його детальнішого аналізу.

Голова фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко закликав депутатів підтримати законопроект №3485 «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення виборчого законодавства», де прописано про відмову партій від державного фінансування, аби ці кошти спрямувати на боротьбу з корона вірусом.

Деякі депутати закликали допустити до засідань Верхвоної Ради журналістів.

«Верховна Рада не працювала в режимі карантину… всі пом’якшення будуть поступовими. Згодом журналісти зможуть повернутися на засідання Верховної Ради», — відзначив Разумков.

Голова комітету з питань правової політики Андрій Костін закликав депутатів розглянути законопроекти №2823 «Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо відрядження суддів в порядку тимчасового переведення судді до іншого суду» (прийнято за основу із скороч. строку підготовки) та №3488 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо питань застосування допоміжних репродуктивних технологій».

Голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев закликав розглянути законопроект №3228 «Про Митний тариф України».

Голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Дмитро Монастирський зазначив про необхідність розгляду законопроектів №2689 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації норм міжнародного кримінального та гуманітарного права», №3489«Про внесення змін до статті 91 Закону України "Про державну службу"», №2694 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання світлоповертальних елементів пішоходами», №2696 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання світлоповертальних елементів учасниками дорожнього руху».

По результатам розгляду, було вирішено законопроект №2689 відкласти.

Бурхливу дискусію викликав законопроект №2590 «Про внесення змін до деяких законів України щодо питань громадянства».

Дмитро Разумков запропонував винести його на розгляд депутатів, аби вони потім могли внести в нього правки та відправити на повторне читання. Голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко закликала законопроект відхилити, однак її пропозиція не була підтримана.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду