Відрахування за невиконання договору: Кабмін затвердив типову форму договору для закладів передвищої освіти

19:15, 19 августа 2020
Документ має форму договору, де прописано прізвище, ім’я, по-батькові абітурієнта, спеціалізація тощо.
Відрахування за невиконання договору: Кабмін затвердив типову форму договору для закладів передвищої освіти
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На сайті Кабінету міністрів України опублікували текст Постанови «Про затвердження типової форми договору про надання освітніх послуг закладам фахової передвищої освіти».

Документ має форму договору, де прописано прізвище, ім’я, по-батькові абітурієнта, спеціалізація тощо. У договорі прописано обов’язки сторін: оприлюднити права вступника на стендах, здійснювати його навчання, видати диплом бакалавра за умови виконання програми тощо.

При цьому заклад має право: приймати рішення про викладання однієї чи декількох дисциплін офіційними мовами Європейського союзу, вимагати виконання освітньої програми, встановлювати форми організації освітнього процесу, надавати передбачені законом додаткові освітні послуги.

Здобувач зобов’язаний виконувати вимоги навчального закладу, берегти майно закладу, реалізовувати і виконувати освітні програми закладу. При цьому здобувач може бути відрахований з навчального закладу через невиконання умов договору.

Договір набуває чинності з моменту підписання і діє до завершення навчання або до виконання усіх умов сторонами. Також він може бути розірваний за обопільною згодою сторін, в разу відрахування здобувача, у разі ліквідації навчального закладу без визначення правонаступника тощо.

Раніше Верховна Рада схвалила законопроект № 3734 «Про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" щодо особливостей вступу до закладів вищої освіти осіб з тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, Донецької та Луганської областей».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді