Несумісність характерів і втрата почуття взаємної поваги та любові: рішення суду по розлученню

08:03, 1 сентября 2020
Чоловік, який перебував у шлюбі 4 роки, просив суд розлучити подружжя.
Несумісність характерів і втрата почуття взаємної поваги та любові: рішення суду  по розлученню
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду у порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом чоловіка до дружини про розірвання шлюбу у справі № 483/840/20.

Обставини справи

17 червня 2020 року чоловік звернувся до Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області із зазначеним позовом до дружини. Свої вимоги позивач обґрунтовував тим, що він перебуває з відповідачкою у шлюбі, зареєстрованому 7 травня 2016 року Очаківським міськрайонним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області. Від шлюбу дітей не мають. Посилаючись на те, що сімейні стосунки припинені, що через відсутність взаєморозуміння сумісне життя є неможливим, просив розірвати їхній з відповідачкою шлюб.

Сторони в судове засідання не з`явилися, надавши до суду заяви про розгляд справи за їх відсутності; позивач, крім цього, зазначив, що повністю підтримує заявлені вимоги, відповідачка вказала, що позов визнає повністю та просила після розірвання шлюбу відновити її дошлюбне прізвище.

Дослідивши письмові докази, суд дійшов такого.

Фактичні шлюбні стосунки між сторонами припинилися та сумісне господарство не ведеться. Причинами розпаду сім`ї стали несумісність характерів, а також те, що сторони втратили почуття взаємної поваги та любові.

Враховуючи викладене, суд вважає, що за зазначених обставин подальше сумісне життя подружжя і збереження сім`ї є неможливим, тому в силу ч. 1 ст. 110, ч. 2 ст. 112 Сімейного кодексу України вимоги позивача про розірвання шлюбу є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

Згідно з ч. 2 ст. 114 Сімейного кодексу України у разі розірвання шлюбу судом шлюб припиняється у день набрання чинності рішенням суду про розірвання шлюбу.

Судовий збір суд відносить на рахунок позивача.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді