Чи закриють навчальні заклади у Києві на карантин

17:36, 11 сентября 2020
З 14 вересня у Києві будуть запроваджені нові обмеження у зв’язку тим, що місто віднесене до «помаранчевої» зони за поширенням коронавірусу.
Чи закриють навчальні заклади у Києві на карантин
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

З 14 вересня у столиці України місті Києві будуть запроваджені нові обмеження у зв’язку тим, що Державна комісія з надзвичайних ситуацій віднесла місто до «помаранчевої» зони за поширенням коронавірусу. Відтак виникає запитання, що буде із навчальними закладами.

Заклади освіти закриті не будуть. Проте, міський голова Віталій Кличко вже анонсував, що у навчальних аудиторіях повинно одночасно перебувати не більше 20 осіб.

Вся решта лишається без змін:

До закладів освіти допускатимуть лише у масках або респіраторах, водночас на заняттях маски можна буде не використовувати. Педагоги опитуватимуть учнів/студентів щодо їхнього самопочуття. У період карантину до закладу не допускатимуть батьків або супроводжуючих осіб – крім тих, які супроводжують осіб з інвалідністю.

Персоналу проводитимуть обов’язкову термометрію і не допускатимуть до закладу з температурою понад 37,2 С. Водночас для учнів та студентів температурний скринінг не буде обов’язковим. 

Нагадаємо, лише при переході міста у червону зону мають бути закриті усі навчальні заклади, діти у школах повинні навчатися дистанційно. Окрім того, лише тоді у таких містах забороняється робота громадського транспорту. Дозволяється тільки висадка пасажирів з транспорту, який курсує транзитом, і з міжобласного транспорту. 

Раніше «Судово-юридична газета» проаналізувала, які зміни варто очікувати жителям столиці у зв’язку з переходом Києва до помаранчевої зони. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області